Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İran´daki deprem Irak´ın elektriğini kesti

İran´da pazar günü meydana gelen deprem Irak´ın Bağdat, Diyala ve Kerkük vilayetlerinde elektrik kesintilerine yol açtı.

İran´daki deprem Irak´ın elektriğini kesti

İran´da pazar günü meydana gelen deprem Irak´ın Bağdat, Diyala ve Kerkük vilayetlerinde elektrik kesintilerine yol açtı.

Irak Elektrik Bakanlığı´ndan yapılan yazılı açıklamada, elektrik üretimi için ithal edilen doğal gazın iletildiği boru hattının İran´da meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde zarar gördüğü belirtildi.

Boru hattında oluşan zarar nedeniyle 2 bin 500 megavatlık elektrik üretimi yapan 3 istasyondaki çalışmaların durduğu kaydedilen açıklamada, bu nedenle Bağdat, Diyala ve Kerkük vilayetlerinde elektrik kesintileri yaşandığı ifade edildi.

Açıklamada İran´dan gaz ithalatının ne zaman normale döneceğine ilişkin ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Bağdat yönetimi, Haziran 2017´den beri elektrik üreten tesisleri için İran´dan doğal gaz ithal ediyor. Halihazırda 16 bin megavat elektrik üretebilen Irak´ın, elektrik kesintilerinin önüne geçebilmesi için 23 bin megavata ihtiyacı bulunuyor.

İran´ın batısındaki Kermanşah vilayetinde 25 Kasım Pazar günü 6,4 büyüklüğünde meydana gelen deprem Irak´ta da hissedilmişti. Deprem nedeniyle Irak´ta 2 kişi hayatını kaybederken 50 kişi yaralanmıştı.

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER