Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İran: “Suudi Arabistan ile anlaşma Yemen Savaşı’nı bitirebilir”

İran’ın BM temsilciliği, anlaşmanın Yemen’deki savaşı bitirebileceğini, geçici bir hükümetin kurulmasını sağlayabileceğini belirtti.

İran: “Suudi Arabistan ile anlaşma Yemen Savaşı’nı bitirebilir”

Tahran-Riyad ilişkilerini normalleştirmek için 6 Mart’ta Çin’in başkenti Pekin’de Çinli yetkililerin aracılığıyla müzakerelere başlayan İran ve Suudi Arabistanlı üst düzey güvenlik yetkilileri, dün (12 Mart) bir anlaşmaya varmıştı.

İki ülke arasında 7 yıl sonra varılan anlaşma İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, Suudi Arabistan Ulusal Güvenlik Danışmanı Musaad bin Muhammed el-Ayban ve Çin’in en kıdemli diplomatı, Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkezi Dış İlişkiler Komisyonu Direktörü Vang Yi’nin katıldığı törenle imzalanmıştı.

Tören sonrasında yapılan İran, Suudi Arabistan, Çin ortak açıklamasında İran ve Suudi Arabistan’ın iki ay içinde diplomatik ilişkilerin yeniden başlatılması ve büyükelçiliklerle temsilciliklerin karşılıklı olarak yeniden açılması konusunda anlaştıkları belirtildi. İki ülke dışişleri bakanlarının da sürecin yürütülmesi ve ayrıntıların netleştirilmesi için yakın zamanda bir araya geleceği aktarıldı.

İran’ın BM Temsilciliği anlaşmanın Yemen’deki savaşı bitirebileceğini, geçici bir hükümetin kurulmasını sağlayabileceğini belirtti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER