Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İran: Taliban´la iş birliği yapmalıyız

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Felahetpişe, İran´ın, DEAŞ´a karşı Taliban ile iş birliği yapması gerektiğini söyledi. Felahetpişe ayrıca bu iş birliği hakkında konuşan ilk İranlı siyasetçi olduğunu ifade etti.

İran: Taliban´la iş birliği yapmalıyız

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Haşmetullah Felahetpişe, İran´ın terör örgütü DEAŞ´a karşı Taliban ile iş birliği yapması gerektiğini belirtti.

ABD´nin terör örgütü DEAŞ militanlarını Afganistan´a yerleştirdiğini öne süren Felahetpişe, "İran Afganistan´da Taliban´a ait kötü hatıraları görüyor. DEAŞ´ın Afganistan´daki mevcut durumu karşısında Taliban ile iş birliği yapmalıyız" dedi.

"MÜZAKERELER YÜRÜTÜLÜYOR"

İranlı İşçiler Haber Ajansı ILNA´nın haberine göre, DEAŞ´ın Afganistan´da örgütlendiğine dikkati çeken Felahetpişe, İran´ın DEAŞ gerekçesiyle Taliban ile müzakere yürüttüğünü ifade etti.

Felahetpişe, İran´ın geçmişte Taliban´la ciddi sorunlar yaşadığının altını çizerek, DEAŞ nedeniyle Taliban´la iş birliği yapılması gerektiğini dile getiren ilk İranlı siyasetçi olduğunu vurguladı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER