Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İran Suriye´de Üniversite Açacak

İran Bilim Araştırma ve Teknoloji Bakanı Mansur Golami, Tahran´daki Terbiyet-i Müderris Üniversitesi´nin bir şubesinin Suriye´de açılacağını söyledi.

İran Suriye´de Üniversite Açacak

İran, başkent Tahran´daki Terbiyet-i Müderris Üniversitesi´nin bir şubesinin Suriye´de açılacağını duyurdu.

Tahran´da Suriye-İran Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyeleri ile bir araya gelen İran Bilim Araştırma ve Teknoloji Bakanı Mansur Golami, Suriye´de Tahran merkezli Terbiyet-i Müderris Üniversitesi bünyesinde bir üniversite açılacağını belirtti.

İran resmi ajansı IRNA´nın haberine göre, söz konusu üniversitenin Suriyeli öğrencilerin kendi ülkelerinde eğitim görmesi hedefiyle kurulacağını kaydeden Golami, "Terbiyet-i Müderris Üniversitesi´nin bir şubesi Suriye´de açılacak. Bu üniversite, Suriyeli öğrencilere özellikle yüksek lisans ve doktora eğitimlerini kendi ülkelerinde sürdürme imkânı verecek." dedi.

Çok sayıda Suriyeli öğrencinin yüksek lisans ve doktora eğitimi için İran´a geldiğini aktaran Golami, "Daha fazla öğrenciyi ülkemizde kabul etmeye de hazırız. Üniversiteler ile bilim ve araştırma merkezlerimiz, Suriye´nin karşılaştığı sorunların çözümüne katkı sağlayacak iyi imkânlara sahiptir." diye konuştu.

Suriye´nin geleceğinde farklı sektörlerde yer almak istediklerini birçok kez ifade eden İranlı yetkililer, Beşşar Esed rejimi ile daha önce imar, altyapı ve ticaret anlaşmaları imzalamıştı.

Suriye´de çok sayıda İran askeri ve Tahran destekli Şii milis varlık göstermeye devam ediyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER