Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

´İran IŞİD´e saldıracak´ iddiası

İngiliz haber gazetesi İndependent, İran´ın IŞİD ile mücadele koalisyonuna katılıp Suriye´deki operasyonlara katılacağını iddia etti.

´İran IŞİD´e saldıracak´ iddiası

İran´ın IŞİD karşıtı koalisyona katılmayı düşündüğün ve İranlı diplomatların Sünni ülkelerde lobi faaliyetleri yürüterek, Irak´ta IŞİD´e karşı verdikleri mücadeleyi Suriye´ye taşıyabilmek için çalıştıkları iddia edildi.

Independent gazetesi "İran İŞİD´İ yenilgiye uğratabilir" başlığıyla verdiği haberde, İranlı bir diplomatın, Irak ve Suriye arasında bir sınır kalmadığı, IŞİD´in merkezinin de Suriye´de olduğu için operasyonların Irak´la sınırlı tutulmasının yapay olduğunu şeklindeki düşüncelerini aktardı.

İran destekli Şii askerlerin hali hazırda Irak´ta IŞİD´e karşı savaştığı ve ABD´nin hava operasyonlarının da dolaylı olarak Şii askerleri desteklediği belirtilen haberde, İran´ın bu ilişkiyi artık daha resmi bir platforma oturtmak istediği ifade edildi.

Gazete ayrıca, Batılı ülkelerle sağladığı nükleer güç anlaşmasıyla birlikte İran´ın diplomasi atağına kalktığını, İran´ın dış politikasında ciddi bir dönüşüm gerçekleştirerek, bölgedeki Sünni ülkelerle yeniden bağlar kurmaya çalıştığı belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Zarif´in Moskova ziyareti sırasında İran´ın IŞİD karşıtı koalisyona katılmasının da gündeme geldiği ifade edilen haberde, Zarif´in daha sonra Lübnan, Kuveyt ve Katar´ı da ziyaret ettiği ve bu ziyaretin ardından Katar Dışişleri Bakanı Halit Atiye´nin İran´la ciddi bir diyaloğun başlaması gerektiğini ifade ettiği belirtildi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER