Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İran İngiltere´yi iç işlerine karışmakla suçladı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kasımi, İngiltere Dışişleri Bakanı Hunt´ı ülkesinin iç işlerine karışmakla suçladı.

İran İngiltere´yi iç işlerine karışmakla suçladı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Dışişleri Bakanlığı sitesinde yayımlanan yazılı açıklamasında, İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt´ın, İran´da tutuklu olan İngiltere-İran çifte vatandaşı Nazanin Zaghari´nin Tahran yönetimi tarafından diplomatik hedefler için rehin tutulduğu yönündeki iddialarına tepki gösterdi. 

İngiltere Dışişleri Bakanı´nı İran´a karşı yersiz, yanlış ve iç işlerine müdahale anlamına gelen ifadeler kullanmakla eleştiren Kasımi, kendilerine karşı böyle ifadelerin kullanılmasını üzüntüyle karşıladığını belirtti.

"Bu açıklamalar bağımsız bir ülkenin iç işlerine müdahaledir"

Hunt´ın İngiltereyi ilgilendirmeyen konuları birkaç defa aceleci ve doğru olmayan bir tarzda gündeme getirdiğine dikkati çeken Kasımi, "İngiltere Dışişleri Bakanı´nın kullandığı ifadeler konuyla ilgili yeterli bilgi sahibi olmadığını gösteriyor. Bu açıklamalar bağımsız bir ülkenin iç işlerine müdahaledir." değerlendirmesinde bulundu.

Kasımi, İngiliz Bakan´dan ülkesinin son yıllardaki Orta Doğu karnesine bakmasını isteyerek, şöyle devam etti:

"Hunt, İngiltere´nin Orta Doğu´daki terörist gruplar ve işgalci devletlere verdiği desteğin bölge halkı için ne büyük insani facialara ve krizlere neden olduğunu incelesin."

Kasımi´den İngiltere´ye Yemen suçlaması

Kasımi, ayrıca İngiltere´yi Suudi Arabistan´a silah satmak ve Yemen´deki katliamlara destek olmakla suçladı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Hunt, geçen hafta yaptığı açıklamada, casusluk iddiasıyla tutuklu bulunan İngiltere-İran çifte vatandaşı Nazanin Zaghari´nin, Tahran yönetimi tarafından diplomatik hedefler için rehin olarak tutulduğunu savunmuştu.

İngiltere-İran çifte vatandaşı Nazanin Zaghari-Ratcliffe, 2016´da İran´da casusluk suçlamasıyla gözaltına alınmış ve 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER