Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İRAN BAĞDAT BÜYÜKELÇİSİ, IRAK´IN YENİ CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

İran´ın Bağdat Büyükelçisi ile Irak Cumhurbaşkanı bir araya gelerek, görüşmelerde bulundular.

İRAN BAĞDAT BÜYÜKELÇİSİ, IRAK´IN YENİ CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

İran İslam Cumhuriyeti´nin Bağdat Büyükelçisi İrec Mescidi dün Irak´ın yeni Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile görüştü.

Görüşmede iki taraf, iki ülkenin tarihi ilişkileri ve muhtelif alanlarda ortak işbirliğini geliştirme yollarını ele aldılar.

Mescidi görüşmede; Cumhurbaşkanı Ruhani´nin mesajını, Behrem Salih´e ileterek yeni görevlerinde başarılı olmasını diledi.

Mescidi, Behrem ve yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Başbakan Adil Abdul-Mehdi´yi kutlayarak, kendileri için başarılar dileğinde bulundu.

İran´ın Bağdat Büyükelçisi ayrıca, İran´ın güçlü ve bağımsız Irak´a desteğine vurgu yaparak, Irak´ın komşu ülkeler ve uluslararası camia ile iyi ilişkilerinin onur kaynağı olduğunu belirterek, gelecekte Irak´ın eksen rolüne göz diktiklerini kaydetti.

Mecdisi, kaynakları ve tecrübeleriyle Irak´ın güçlü bir hükümete ihtiyacı olduğunu ve Salih´in sorunları aşabilecek kabiliyete sahip olduğuna inandığını söyledi.

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih da, bölgedeki krizlerin kabul edilemez olduğunu belirterek, kritik meseleler konusunda derin görüşmelerin gelecek aşamada yapılması temennisinde bulundu.

İran ile Irak´ın ikili ilişkilerine dikkat çeken Salih, İran´a Irak´a terörizme karşı savaşta destek vermesine ve terör örgütün yenilmesindeki katkısından dolayı teşekkür etti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER