Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İran: ABD İHA´sını düşürdük

ABD, Devrim Muhafızları tarafından yapılan açıklamayı İran hava sahasında bir araçları olmadığını iddia ederek reddetti.

İran: ABD İHA´sını düşürdük

Washington ile Tahran arasındaki gerilim tırmanırken İran Devrim Muhafızları, bir ABD insansız hava aracını(İHA) düşürdüğünü açıkladı. ABD konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

Devrim Muhafızları´ndan yaplan açıklamaya göre İHA, İran hava sahasını ihlal ettikten sonra vuruldu. ABD ordusuna ait Hürmüzgan eyaleti üzerinden İran´a giriş yaptığı belirtildi. 

İran devlet ajansı IRNA´nın aktardığına göre İHA bir ´RQ-4 Global Hawk´ olarak tanımlandı.

ABD Merkezi Komutası (CENTCOM) sözcülerinden Bill Urban, konuyla ilgili yorum yapmayı reddederken, AP´ye verdiği demeçte sadece "İran hava sahası üzerinde bir İHA yoktu dedi. 

ABD ile İran gerilimi geçen hafta yapılan açıklamalardan sonra tekrar tırmanmaya başladı. ABD Umman Körfezi´nde 2 petrol tankerine yapılan ´saldırı´dan İran´ı sorumlu tutmuş, ardından İran kısa süre içinde nükleer anlaşmada belirlenen uranyum limitini aşacaklarını açıklamıştı.

ABD, İran ile arasında haftalardır süren gerilimin tekrar tırmanmasının ardından Orta Doğu´ya bin asker daha gönderme kararı almıştı.



Anahtar Kelimeler: İran sını düşürdük

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER