Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Irak’ta kontrolsüz silahlara karşı mücadele güvenlik operasyonları kapsamına alındı

Irak Güvenlik Medya Hücresi dün ordunun Basra, Meysan, Diyala ve Kerkük illerinde gerçekleştirdiği operasyonlara ilişkin paylaşımlarda bulundu.

Irak’ta kontrolsüz silahlara karşı mücadele güvenlik operasyonları kapsamına alındı

Irak’ta kontrolsüz silah kullanımıyla mücadele etmek için hafta sonu başlatılan operasyon kapsamında ülkedeki birçok ilde ve bölgede baskınlar ve kontroller yapıldı, kaçak şahıslar arandı. Irak Güvenlik Medya Hücresi dün ordunun Basra, Meysan, Diyala ve Kerkük illerinde gerçekleştirdiği operasyonlara ilişkin paylaşımlarda bulundu.

Basra Harekat Komutanlığı dün sabah şehrin  kuzeyinde bir güvenlik tatbikatı başlattı. Kuvvetler “çeşitli suçlardan aranan 40 kişinin yanı sıra ikamet yasasına karşı gelen Asya kökenli 12 kişiyi yakalamayı başardı. Operasyonda 16 kalaşnikof tüfeği, Rusya menşeli bir sniper, 200 kalaşnikof mermisi, iki tabanca, el bombası ve uyuşturucu maddeler ele geçirildi.

Güvenlik güçleri, Meysan ilinin güneyindeki el-Uzeyr bölgesinde aranan kişiler için çıkarılan tutuklama emirleri doğrulusunda düzenlenen operasyonda ruhsatsız silahlara el koydu. Ayrıca bir adet 12,7 mm ağır makineli tüfek, BKC orta makineli tüfek ve bir silah ele geçirildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, ülkenin doğusundaki Diyala ilinde hava kuvvetlerinin de desteğiyle DEAŞ terör örgütünden geriye kalanların izini sürmek üzere Hanekin ilçesinin Zur Umm el-Hinta ve Zur el-Islah bölgelerinde operasyon düzenledi.

Müşterek Harekat Komutanlığı, Kuzey Irak’ın Kerkük ilinde DEAŞ unsurlarından geriye kalanların peşine düşerek ilin güney bölgelerini teftiş etti. Güvenlik Medya Hücresi tarafından yapılan açıklamaya göre Müşterek Kuvvetler söz konusu operasyonda farklı tiplerde 50 roket, 300 mermi ve 3 terör yuvası buldu.

Kerkük’teki güvenlik güçleri de dün er-Reşad bölgesindeki Vadi Ebu Şiha’da bir intihar bombacısının etrafını kuşattı. Güvenlik Medya Hücresi’nin verdiği bilgiler göre olayda iki polis memuru yaralandı.

Diğer taraftan Bağdat sakinleri dün bir ailenin katledildiği korkunç bir saldırı ile sarsıldı. Olayda, Enerji Bakanlığı’nda memur olarak çalışan aile Ali Cafer Ali Hüseyin es-Sultani (1986), anne Suhad Abdulhasan Badi es-Saidi (1987) ve çocukları Zeynep (2003), Sera (2005) ve Abbas (2013) katledildi. Ailenin evi başkent Bağdat’ın doğusundaki el-Muallimin mahallesinde bulunuyordu.

Şarku’l Avsat’a demeç veren ailenin akrabalarından biri, ailenin en büyük oğlu Hüseyin’in (2007) saldırı sırasında evde olmadığı için katliamdan kurtulduğu bilgisini paylaştı.

Saldırgan, ailenin evinin duvarı üzerine Sadr Hareketi’ne bağlı Barış Tugayları ile ilgili sloganlar yazdı. Bu durum saldırının, Sadr ailesinin makamına dil uzatanlardan intikam almak için işlendiği yorumlarının yapılmasına neden oldu. Evin duvarlarından birinde “Sadr ailesine karşı haddi aşanların kaderi bu” yazılıydı. Ancak bunlara rağmen ailenin akrabaları ve İçişleri Bakanlığı cinayetin gerekçesinin bu olmadığını belirterek suçlunun, güvenlik güçlerini yanıltmak amacıyla kasıtlı bir biçimde Barış Tugayları ve Sadr ismini bir araya getirdiğini, aile reisinin Sadr Hareketi ile ya da diğer gruplar ve siyasi partilerle hiçbir zaman sorun yaşamadığını aktardı.

İçişleri Bakanlığı’na göre katil, “aile üyelerini evdeki banyoda topladı ve tabancası ile üzerlerine ateş açtı.” İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Halid el-Mihanna konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Aileyi katleden kişi, siyasi akımlara ilişkin sloganlar yazarak emniyet güçlerini yanıltmaya çalışmış ancak yakalandıktan sonra aile ile (kuzenleri) akraba olduğu, psikolojik sorunlar yaşadığı ortaya çıktı.”

Ailenin akrabalarından biri Şarku’l Avsat’a yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı:

“Failin yaşı 20’den fazla değil. Kendisi ailenin reisi Ali Cafer’in erkek kardeşinin oğlu. Ancak çirkin katliamın arkasındaki sebepleri bilmiyorlar. Failin yaklaşık dört sene önce, babası öldükten sonra oldukça yoksulluk çekmesinin neticesinde psikolojik sorunları oluştu.”

Kaynak: turkish.aawsat.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER