Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Iraklı gençler Ukrayna’da savaşmak için başvuruyor: Amaç oturum almak

Bir grup Iraklı genç, Ukrayna güçleri saflarında Rusya’ya karşı savaşmak için başvuruda bulundu.

Iraklı gençler Ukrayna’da savaşmak için başvuruyor: Amaç oturum almak

Rusya’nın saldırısıyla birlikte tüm dünyaya destek için kendi saflarında savaşmaları için çağrıda bulunan Ukrayna’ya birçok ülkeden gönüllü savaşçılar gitti. Irak’tan başvuru yapan gençlerin ise amacı farklı.

Haydar Zarifi, Ukrayna’da gönüllü olarak savaşmak için başvuruda bulunan gençlerden biri. Kendisiyle iletişime geçilmesini bekleyen Zarifi, “Iraklı gençlerin büyük çoğunluğu yoksulluk ve işsizlik nedeniyle Ukrayna’ya gitmek istiyor. Amaçları başka bir ülkede oturum almak ve geleceğini orada inşa etmek” diyor.

30 yaşındaki Haydar Zarifi, daha önce Kadisiye vilayetinde polislik yaptığını, şimdi ise Ukrayna’ya gitmek istediğini belirterek, “Birçok kişi Ukrayna’ya gönüllü gitmek adına ülkeden ayrılmak ve Avrupa’ya ulaşmak istiyor. Ben de Avrupa’ya ulaşıp orada yaşamak isteyenlerden biriyim” ifadelerini kullandı.

Ukrayna’ya gönüllü savaşçı olarak gidildiğini sosyal medyadan öğrendiğini söyleyen Zarifi, “Bu, Avrupa’ya ulaşmak için altın bir fırsat. Oraya gidip iltica edeceğim. Çünkü Irak’ta yaşam koşulları çok ağır ve burada daha fazla kalamam” diye konuştu.

VOA’nın haberine göre Amerikalı 3 bin gönüllü, Ukraynalı güçlerin saflarında Rusya’ya karşı savaşıyor. Ukrayna medyası da Fransa, İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerinden binlerce gönüllü savaşçının Ukrayna’ya geldiğini belirtiyor.

Diğer yandan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 11 Mart'ta yaptığı açıklamada, ülkesinin Ortadoğu'dan, kendileri için savaşmak üzere 16 binden fazla başvuru aldığını iddia etmişti.

Rusya'nın asker toplama çabalarına ilişkin çeşitli haberler yayımlanırken, İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, 13 Mart'ta ülkeyi hiçbir Suriyelinin terk etmediği bilgisini paylaştı. Organizasyon bu bilgiyi Suriye'deki kaynaklarına dayandırıyordu.

Ancak Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Direktörü Rami Abdurrahman, 40 binden fazla Suriyelinin "finansal teşvikler ve ayrıcalıklar karşılığında" Rusya tarafında savaşmak için kaydolduğunu söyledi.

 

Kaynak: K24 Türkçe



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER