Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Irak Ve İran İlişkileri Daha Fazla Geliştirilmelidir

Irak İslami Yüksek Konseyi Başkanı; Irak´ın bu gün İranlı şirketlerin yatırımına ihtiyacı var ve Irak halkı İran´la iyi iktisadi ilişkilerin kurulmasına meyillidir.

Irak Ve İran İlişkileri Daha Fazla Geliştirilmelidir

Irak İslami Yüksek Konseyi Başkanı; Irak´ın bu gün İranlı şirketlerin yatırımına ihtiyacı var ve Irak halkı İran´la iyi iktisadi ilişkilerin kurulmasına meyillidir.

Irak İslami Yüksek Konseyi Başkanı Humam Hamudi, Tesnim Haber Ajansına verdiği röportajda; Siyonist rejimin İslam ülkeleri arasında özellikle İran ve Irak arasındaki ilişkilerin sağlamlaştırılmasından rahatsızdır. İran´ın bu gün bölgede önemli ve güçlü bir ülkeye dönüştüğünü vurgulayarak İslam ülkelerinin birbirleri ile ilişki kurması doğaldır ve bu ilişki diğer İslam ülkelerinin de ilişkilerini takviye etmesini sağlayacaktır.

Hamudi; Irak´ın bölgede direniş ülkelerinin merkezlerinden sayıldığını vurgulayarak; Bu gün İran ve Irak ilişkileri çok iyi seviyededir ve yıllardır bu ilişkiyi bozmaya çalışan kişiler başarısız oldular. Biz Irak´ın yeni hükumetinin, İran halkı ve hükumeti ile olan ilişkileri geçmişe göre daha geliştireceğini düşünüyoruz ki bu Irak ve İran düşmanlarını endişeye düşmesine neden olacaktır.

Irak İslami Yüksek Konseyi Başkanı, İmam Humeyni´nin: ?Kudüs´ün yolu Kerbela´dan geçer? dediğini belirterek; Amerikalılar Irak ve İran ilişkilerini Siyonist rejimin emniyeti için zarar olarak görmekte ve bu doğrultuda İran ve Irak arasında olumlu ilişkilerin kurulmasını engellemeye çalışmaktadır. Ama onlar bilmelidirler ki bu ilişki köklüdür ve onların bozucu davranışları bu ilişkiyi zayıflatmayacaktır. Erbain yürüyüşü bu gün zirve noktadır bütün dünya İran´dan milyonlarca insanın erbain yürüyüşü için Irak´a geldiğini ve sıcak bir şekilde karşılandıklarını görmektedir.

Hamudi; Irak´ın eski rejimi Irak ve İran halkının ilişkilerini yok etmek için 40 yıl telaş gösterdi hatta okul kitaplarında bu ilişki hakkında şüphe yaratmaya çalıştı. Düşmanlarımız İran ve Irak arasında savaş çıkardılar ve İran´la Irak arasında iyi bir ilişki kurulmasını engellediler ama bu gün görüyoruz ki İranlılar ve Iraklılar yan yanadırlar ve İslam düşmanlarının hilelerine karşı akıllıdırlar. Düşmanlarımız Iraklı Sünnilerin bakış açısıyla İran´ı etkilemek için çok çaba harcadılar fakat bu gün farklı bir hal aldı. İran´da düzenlenen konferansları Iraklı Şiilerden çok Sünniler katılıyorlar.

Irak İslami Yüksek Konseyi Başkanı, Irak ve İran arasındaki iktisadi ilişkilerin geçmişe göre daha fazla olması gerektiğini vurgulayarak; Irak´ın bu gün İranlı şirketlerin yatırım yapmasına ihtiyacı var ve Irak halkı, İran´la iyi iktisadi ilişkilerin kurulmasına meyillidir. Çünkü bu ilişki her iki ülkenin ekonomik otoritesini sağlıyor. İran ve Irak ekonomik ilişkilerinin daha fazla artması gerekmektedir.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER