Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İNSAN VE ÖZGÜRLÜK PARTİSİ Genel Başkanlığından açıklama; Basına ve Kamuoyuna

Biz İnsan ve Özgürlük Partisinin kurucu üyeleri olarak 2018 yılında partimizin kuruluş dilekçesi ve gerekli bütün evraklarımızla birlikte içişleri bakanlığına kuruluş başvurumuzu yapmaya gittik.

İNSAN VE ÖZGÜRLÜK PARTİSİ Genel Başkanlığından açıklama; Basına ve Kamuoyuna

Basına ve Kamuoyuna
Biz İnsan ve Özgürlük Partisinin kurucu üyeleri olarak 2018 yılında partimizin kuruluş dilekçesi ve gerekli bütün evraklarımızla birlikte içişleri bakanlığına kuruluş başvurumuzu yapmaya gittik. Oradaki yetkililerin bize verdikleri cevap ”şu anda dilekçe ve evraklarınızı kabul edecek ilgili yetkili yerinde yok. Siz evraklarınızı ister posta, ister kargo ile yapabilirsiniz” şeklinde oldu.

Bunun üzerine biz evraklarımızı kargo ile gönderdik. Aylarca hiçbir cevabı yazı alamadık. O arada arkadaşlarımız bakanlığa birkaç defa gidip şifahi olarak başvuru durumumuzu sordular. Ancak bir muhatap bulamadılar. Ondan sonra parti avukatımız ile durumumuzu soran bir yazı gönderdik.
Ardından Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusu yapacağımızı belirttik.

Bütün bunların üzerine iki yıllık bir aradan sonra içişleri Bakanlığı imzalı bir yazı bize gönderildi. Yazıda: “Başvurumuzun posta yolu ile yapıldığı anlaşılmıştır. Bu başvuru şeklinin de siyasi partilerin kuruluş yasasına aykırı olduğu için, bu nedenle başvurumuz ile ilgili herhangi bir işlem yapılmadığı ve ayrıca parti programımızda Kürt meselesi ile ilgili değerlendirme ve çözüm önerilerimizin, Anayasanın 68’inci maddesine, devletin bölünmez bütünlüğüne aykırı olduğu anlaşılmıştır, ”şeklinde bir değerlendirme yapıldı.

Biz bunun üzerine kurucu üye kadromuzu genişletip, yeni bir başvuru için dün 13.01.2021 günü tekrar iç işleri bakanlığına yeni bir kuruluş başvurusunda bulunmaya gittik. Medyadan izlendiği gibi yine evraklarımızı teslim edebileceğimiz, muhatap olabileceğimiz bir yetkili bulamadık. Biz bu çalışmalarımızı sürdürürken Bakanlık bahçesinde abartılı bir gözaltı timi polis ablukası ile karşı karşıya kaldık. Mesai bitimine kadar hiçbir yetkiliden sağlıklı bir bilgi alamadık. 
Bunun üzerine siyasi parti temsilcilerini, basını ve kamuoyunu bilgilendirmek zorunda kaldık. Yarın tekrar başvurumuzu yapacağız.
Bize reva görülen bu durum anayasa, yasa, siyasi parti yasaları ve sivil vatandaşlıların siyasi ve sivil başvuru haklarını alenen bir gasp ve hukukun çiğnenmesidir.
Biz İnsan ve Özgürlük Partisi olarak bize yapılan bu hukuksuz muamelenin takdirini siz değerli basın ve kamuoyuna bırakıyoruz.

 Saygılarımızla...
Diyarbakır 14 Ocak 2021

İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkanlığı
İnsan ve Özgürlük Partisi Diyarbakır il Başkanlığı



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER