Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İnsan ve Diğerleri Arasındaki Fark

Fatma TUNCER - 20. 09. 2108 Perşembe

İnsan ve Diğerleri Arasındaki Fark

20 09. 2018 Perşembe

İnsanı diğerlerinden ayıran en temel vasfı imanı ve buradan çağıldayan erdemlerdir. Onun bedenine, ruhuna, düşüncelerine, benliğine, karakterine yansıyan bir imandır bu. Yani insanı olgunlaştıran onun kişiliğine muhteremlik katan bir üst değerden ve bu değeri göğsünde taşıyabilen bir Müslüman´dan bahsediyorum? Diğerleri ise yaşamı sadece yiyip içmek ve nefes alıp vermekten ibaret gören varlıklardır. Allah´a karşı sorumluluklarını yaşamının merkezine koyan insanın kalbi, ruhu, gözü, kulağı, ayağı, dili, düşünceleri de iman etmiştir. Diğerleri ise sorduğunuzda Elhamdülillah Müslüman´ız derler fakat yaşamlarında imanın tezahürlerinden eser yoktur. İnsan bütün yaşamını adalet üzere kurar, kendisine, yakınlarına, nesnelere ve olaylara karşı tutumunda adaletten zerre kadar ödün vermez. Elinden ve dilinden emin olunan kişidir o. Diğerleri ise duygu, düşünce ve enerjilerini menfaatleri doğrultusunda şekillendirir ve yaşamlarını ebedi olan ahirete değil sonlu olan dünyaya adarlar.

 

İnsan ekmeğini ve sevgisini paylaşandır, yetimin başını okşarken suçluluk duyup halini sorgulayan, gönül kabında şefkat biriktirendir. İnsan dünyayı kalbine sığdıran ve bütün insanlığın acısını yüreğinde hissedebilendir. İnsan dualarını mazlumdan yana çeviren ne pahasına olursa olsun adaletten zerre kadar ödün vermeyendir. İnsan sözü doğru kullanan ve ifadelerinde sevgi kokan, avuçlarında cömertliğin izleri olan, dualarında gözyaşı döken, gözlerinde hakikat pınarı çağıldayandır. Diğerleri ise toprağın üzerinde barınan bir bitki gibi günübirlik yaşamanın ve zayıfları ezerek yürümenin güç olduğuna inanan zavallılardır.

İnsan iki âlemi aynı anda tasavvur edebilen, dünyayı ahiretin hizmetkârı yapabilen bir varlıktır. Diğerleri ise bedenlerini ve ruhlarını maddi dünyaya esir eden ve adeta cansız bir nesneye dönüşen biçarelerdir.

İnsan yerlere göklere sığmayan sevgiyi yüreğine sığdırabilen ve kendisini cennete ulaştıracak bütün yolları tek tek kat edebilen etkin bir kişidir. Diğerleri ise şuursuz bir varlık gibi nefes alıp vermenin dışında bir şey düşünemezler.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz