Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İnsan beyni unutamıyor..

ABD´nin Teksas Üniversite´den bir grup bilim insanına göre insan beyni için yeni bir şey öğrenmek unutmaktan daha kolay.

İnsan beyni unutamıyor..

ABD´nin Teksas Üniversite´den bir grup bilim insanına göre insan beyni için yeni bir şey öğrenmek unutmaktan daha kolay.

İnsanların yaşadıkları kötü hadiseleri unutmaları için bir tedavi yöntemi üzerine çalışan nörobilimcilerin araştırmasına göre, bir olayı veya bir kişiyi isteyerek unutmak isteyen bir beyin öğrenme işlemine göre çok daha fazla enerji sarf ediyor.

Bir hatırayı unutmak isteyen beyin korteksi başka konulara odaklanması gerekiyor. Bu durum da beynin daha fazla çalışmasına sebep oluyor. Bilim insanları söz konusu araştırmada, günlük hayattaki unutkanlıklardan ziyade, sadece kasıtlı olarak unutmak istediğimiz hadiseler üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Çalışmayı yürüten Jarrod Lewis-Peacock, ?İnsanlar bazen yaşamış oldukları travmaları unutmak isteyebilir, bu çalışma sayesinde, kötü hatıraların kontrol edilmesi veya unutulmasına imkan sağlamayı hedefliyoruz. O yüzden önce hatırlar karşısında insan beyninin nasıl çalıştığını öğrenmemiz gerekiyor.? ifadelerini kullandı.

Jarrod Lewis-Peacock, bir hadisenin unutulması için o olayı az hatırlamanın daha etkili olacağını, ve bir şeyi zorla unutmak istediğimizde o hatıranın daha da güçlendiğine dikkat çekti.

Kaynak: Euronews



Anahtar Kelimeler: İnsan beyni unutamıyor

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER