Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İngiltere yine İsrail'den yana! Filistinli akademisyeni kovdu!

İngiltere'nin Sheffield kentinde üniversitede öğretim görevlisi bir Filistinli, İsrail'i eleştirdiği eski twitleri gerekçe gösterilerek öğretim üyeliği görevinden uzaklaştırıldı!

İngiltere yine İsrail

Gazzeli bir aktivist ve doktora öğrencisi olan Shahd Abusalama, geçen ay üniversiteye Yardımcı Öğretim Görevlisi olarak atandı ve 21 Ocak'tan itibaren görevine başlaması bekleniyordu.

Ancak, kendisine İsrail aleyhinde yaptığı ifadeler iddiasıyla ilgili soruşturma yürütülürken bir gün önce dersinin iptal edildiği bilgisi verildi.

Bir üniversite yetkilisi, Abusalama'ya şikayet geldikten sonra soruşturma başlatıldığını ve soruşturma bitene kadar eğitmenlik yapmasına izin verilmeyeceğini söyledi.

Üniversite yetkilileri, Abusalama’nın görevinden uzaklaştırılmasına neden olan şikayeti yapan grup veya kişiyi belirtmedi. Ancak bu hareketin arkasında muhtemelen İsrail yanlısı grupların bulunduğundan şüpheleniliyor.

Abusalama, yüksek profilli bir Filistinli hak savunucusu ve Siyonizm'e karşı sesli bir eleştirmenidir. Bu, Abusalama'nın karşılaştığı ilk hayatta kalma savaşı değil.

1948’de, Filistin topraklarındaki evlerinde Siyonist milisler tarafından etnik kırıma uğratılan Abusalama ve ailesi mülteci olarak yaşama tutundu.Diğer tüm Filistinli mülteciler gibi, İsrail tarafından asıl evlerine dönmeleri yasaklandı.

Abusalama’nın destekçileriyle onu savunmak için toplanan diğer bazı öğrenciler, bu tartışmayı şiddetli bir savaşa dönüştürecek gibi görünüyor.

Abusalama attığı twitte, “Ailem, arkadaşlarım ve takipçilerim, yakın zamanda 1917’den 1993'e Filistinli mültecilerin sömürge dönemindeki belgesel filmlerinde tarihsel temsili üzerine bir doktora tezi sunduğum Sheffield Hallam Üniversitesi'nde Yardımcı Öğretim Görevlisi olarak atanmamı protesto eden Siyonist yayınların yeni bir saldırısı altındayım. Yahudi Haberleri, Antisemitizme Karşı Kampanya ve Yahudi Tarihi tarafından yürütülen Siyonist karalama kampanyası, Siyonist sömürge anlatısının ezilenlerin anlatılarından sürekli olarak ayrıcalıklı olduğu bir tarihsel kalıba katılıyor. Akademik topluluğun akademik özgürlüğümden ziyade kendi itibarını korumakla daha fazla ilgilendiğini görünce şok oldum.” dedi.

ABUSALAMA’YA SİYONİZM KARŞITLARINDAN YOĞUN DESTEK

Bu arada, farklı üniversitelerden 60'tan fazla öğrenci birliği ve derneği tarafından imzalanan bir mektupta, Sheffield Hallam Üniversitesi'nden kararını geri alması ve Abusalama'ya verilen zarar için kamuoyundan özür dilemesi talep edildi.

Mektupta şunlar yazıyor: "Sheffield Hallam Üniversitesi, Filistinli akademisyenlerin ve öğrencilerin Birleşik Krallık kampüslerinde amansız bir şekilde hedef alınmasında artık kendisini suç ortağı haline getirdi. Shahd Abusalama, hükümetin Filistin aktivizmi üzerindeki yoğun baskısına rağmen Filistin hakları için savaşmaya devam eden inanılmaz bir kampanyacı olmakla kalmadı, aynı zamanda Birleşik Krallık'a geldiğinden beri Filistin toplumunda ilham verici bir figür oldu. Öğrenci aktivizmine katılmaya başladığımızda ve güvenliğimizi ve refahımızı ilk sıraya koyduğumuzda Abusalama çoğumuzla yakın bir şekilde çalışarak, öğrenciler olarak bize muazzam destek sağladı. Sözkonusu iddialar, Şahd'ın açıkça ırkçılık karşıtı bir akademisyen-aktivist olarak karakterine ağır bir hakaret olmakla kalmıyor, aynı zamanda İsrail savaş suçları hakkında açıkça konuşan bir kişi olarak gücünü ve güvenini sarsıyor.”

Filistin Öğrenci Aktivizmi Derneği (ASAP) ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ASAP, Sheffield Hallam Üniversitesi'ni Shahd Abusalama'nın görevine iadesine çağırıyor. Kendisine yönelik Filistin karşıtı ırkçılığa dayanan ve Filistinlileri Birleşik Krallık üniversitelerinde sansürlemeye çalışan eğilimin parçası karalayıcı iddiaları kınıyoruz.”

Son olarak, Twitter’ın Abusalama’nın Siyonist karalamaya karşı yürüttüğü eylemlerin videolarını silerek Birleşik Krallık’taki Filistinli mültecileri Siyonizm yararına susturmaya çalıştığı gelen bilgiler arasında.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER