Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İNGİLTERE DIŞİŞLERİ BAKANI İSTİFA ETTİ

Boris Johnson´ın istifasını duyuran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, ?Bu öğleden sonra Başbakan Theresa May, Dışişleri Bakanı Boris Johnson´ın istifasını kabul etti. Boris Johnson´a çalışmaları için teşekkür ederiz? açıklamalarında bulundu.

İNGİLTERE DIŞİŞLERİ BAKANI İSTİFA ETTİ

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson istifa etti. Başbakan Theresa May, Avrupa Birliği´nden ayrılma politikalarında fazla ?yumuşak´ olduğu gerekçesiyle eleştiriliyordu.

Brexit Bakanı David Davis, Başbakan Theresa May´e ?İngiltere´yi zayıf duruma sokuyorsunuz´ diyerek istifasını vermişti. David Davis´in istifasıyla boşalan Avrupa Birliği´nden çıkış Bakanlığına Dominic Raab getirildi.

İngiltere Başbakanlığından yapılan duyuruda, İskan ve Planlama Bakanı olarak görev yapan Raab´ın, ülkenin AB´den ayrılık müzakerelerini yürütmekle görevli bakanlığa atandığı kaydedildi.

Raab, 2016´daki referandum öncesinde ülkenin AB´den ayrılığı için sıkı kampanya çalışmasında bulunmuştu. Basında Raab, selefi Davis gibi "sert Brexitçi" olarak tanımlanıyor.

Oxford ve Cambridge üniversitelerinden mezun 2 çocuk babası Raab, 2010´da milletvekilliğine seçilmeden önce avukatlık yapıyordu. 44 yaşındaki bakan 2015 yılından bu yana Muhafazakar Parti iktidarlığındaki hükümetlerde çeşitli görevlerde bulundu.

DAVIS: THERESA BU DURUMDAN KURTULABİLİR

Pazar günü Başbakan Theresa May´i makamında ziyaret eden Brexit Bakanı Davis, görevi bırakmaktan başka bir seçeneği kalmadığını söyleyerek istifasını vermişti.

May´in ´iyi bir başbakan´ olduğuna inandığını belirten Davis, hükümetin bu krizden kurtulabileceğini ifade etti.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER