Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İngiliz kabinesinde 14´üncü istifa

İngiltere´de Tarım, Balıkçılık ve Gıda Bakanı George Eustice, hükümetin Brexit politikasını gerekçe göstererek istifa etti. Eustice temmuzdan bu yana Brexit nedeniyle istifa eden 14´üncü bakan oldu.

İngiliz kabinesinde 14´üncü istifa

Eustice istifasına gerekçe olarak Başbakan Theresa May´in Brexit tarihinin ertelenmesi seçeneğini parlamentoya sunma sözü vermesini gösterdi.

İngiltere´nin Brexit tarihini ertelemeyi talep etmesi halinde AB´nin yeni tavizler isteyeceğini savunan Eustice, bunun "İngiltere´yi küçük düşüreceği" görüşünü dile getirdi.

Eustice İngiltere´de temmudan bu yana Brexit gerekçesiyle istifa eden 14´üncü bakan oldu.

İngiltere´de daha önce istifa eden bakanlar arasında 2 Brexit bakanı, bir dışişleri bakanı ve bir çalışma bakanı da yer almıştı.

NE OLMUŞTU?

May revize edilmiş Brexit anlaşmasını 26 Şubat´ta parlamentoya sunma sözünden son anda dönerek bunu 12 Mart´a ertelemişti. Anlaşmanın reddedilmesi halinde de 13 ve 14 Mart´ta sırasıyla "anlaşmasız ayrılık" ve Brexit tarihini kısa süreli erteleme seçeneklerini milletvekillerine oylatma söz vermişti.

May´in AB ile vardığı Brexit anlaşması 15 Ocak´ta parlamentoda "tarihi" diye nitelendirilen oylamada ezici bir çoğunlukla reddedilmişti.

İngiltere´nin normal takvime göre 29 Mart´ta AB´den ayrılmış olması gerekiyor.

İngiltere, 23 Haziran 2016´da yapılan referandumla yüzde 48´e karşı yüzde 52 oy oranı ile AB´den ayrılma kararı almıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER