Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İNGİLİZ BAKANDAN ÇOK KONUŞULACAK TÜRKİYE İTİRAFI

İngiltere Çevre Bakanı Michael Gove, İngiltere´nin Avrupa Birliği´nden ayrılması konusunda yürütülen ?Brexit seçim kampanyasında´ aşırı sağcı oyları almak için ortaya atılan ´Türkiye AB üyesi olacak´ şeklindeki korku kampanyasıyla hata yaptıklarını itiraf

İNGİLİZ BAKANDAN ÇOK KONUŞULACAK TÜRKİYE İTİRAFI

The Guardian´ın haberine göre, Brexit seçiminde İngiltere´nin AB´den ayrılmasını güçlü bir şekilde savunan Gove´dan seçim kapmanyasından iki sene sonra önemli bir itiraf geldi. İngiliz Bakan, Brexit kampanyasından kullanılan korku kampanyasının yanlış olduğunu itiraf ederken, bu konuda Türkiye´yi örnek gösterdi.

Dove, seçim kampanyasında Türkiye´nin AB´ye gireceğini söyleyerek göçmen karşıtı kesimlerin korkularına yönelik ifadelerin yanlış olduğunu belirtti.

İngiltere´de Brexit konusu seçimin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen hâlâ gündemi meşgul ediyor. 

´İKİNCİ KEZ REFERANDUMA GİDİLSİN´

BBC Türkçe´nin haberine göre, İngiltere´de Başbakan Theresa May´in ´Brexit´ olarak bilinen Avrupa Birliği´nden (AB) çıkış planına yönelik eleştiriler artarken, Muhafazakâr Parti´den eski Eğitim Bakanı Justine Greening, Brexit için ikinci bir referanduma gidilmesi çağrısında bulundu.

The Times gazetesine yazan Greening, Theresa May´in önerdiği Brexit anlaşması için ´uyduruk ve çok kötü´ dedi.

Greening, ´son kararı çıkmaza giren siyasetçilerin değil, halkın alması gerektiğini´ söyledi ve yapılmasını önerdiği ikinci Brexit referandumunda ´birinci ve ikinci oy tercihi´ bulunması gerektiğini, böylece uzlaşı sağlanabileceğini ifade etti.

Eski bakan, Ocak ayındaki kabine revizyonundan sonra istifa etmişti.

İngiltere´nin AB´ye sunduğu Brexit yol haritasında neler var?
Üç seçecek olduğunu ifade eden Greening bunları şöyle sıraladı: "Başbakan´ın anlaşması, AB´de kalmak veya Avrupa´dan anlaşma olmadan temiz bir şekilde ayrılmak."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER