Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İnce, 12 Eylül’de idam cezaları yağdıran adayını savundu: “Yasalarda olan bir cezayı vermişse vermiş”

Memleket Partisi’nden milletvekili adayı olan eski hakim Mehmet Berber’in, 12 Eylül döneminde Devrimci Yol (DEV-YOL) davasında birçok sanık için idam cezası verdiği ortaya çıktı.

İnce, 12 Eylül’de idam cezaları yağdıran adayını savundu: “Yasalarda olan bir cezayı vermişse vermiş”

Memleket Partisi’nden milletvekili adayı olan eski hakim Mehmet Berber’in, 12 Eylül döneminde Devrimci Yol (DEV-YOL) davasında birçok sanık için idam cezası verdiği ortaya çıktı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, dün (22 Nisan) katıldığı Zanka Youtube kanalında konuyla ilgili soruya şöyle yanıt verdi:

“O zaman idam vardı kanunlarımız içerisinde. Sonradan kaldırıldı idam.

“Peki İdris Naim Şahin var CHP’nin listesinde. 29 Ekim 2012’de sayın Kılıçdaroğlu ile beraber Ulus’a gittik Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak için. İdris Naim Şahin İçişleri Bakanı’ydı üzerimize biber gazı sıktırdı. CHP’nin milletvekili adayı şimdi.

“İnsanlar Ergenekon’da, Balyoz’da inim inim inlerken Sadullah Ergin Adalet Bakanı’ydı. CHP’nin 4’üncü sırasında, Çankaya’da aday. Bunlar da var. Bula bula Mehmet Berber’i mi bulmuşlar. CHP listelerinde 77 kişi var. FETÖ grup kurar. Bunları görmeyip bula bula…

“O gün yasalarda var olan bir cezayı vermişse vermiş. Uygulanmış mı uygulanmamış o ayrı mesele. Ama 77 kişiyi görmeyip Mehmet Berber’i görmek olmaz.”

İdris Naim Şahin, CHP’nin değil İYİ Parti’nin adayı

İnce’nin “CHP adayı” dediği eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, CHP’nin değil İYİ Parti’nin milletvekili adayı.

Şahin, İYİ Parti’nin Ordu 1’inci sıradan milletvekili adayı oldu.

Berber’in idam cezası verdiği DEV-YOL sanığı: “Bu gibi insanların adaylığı o parti adına büyük bir utanç”

DEV-YOL davasında idam cezası alanlardan Cahit Akçam, konuyla ilgili Birgün’e şunları söylemişti:

“Seçilip seçilemeyeceği hiç önemli değil. Önemli olan böyle bir insanın aday olarak gösterilmesidir.

“İdam cezasının kaldırılmasına ramak kala bile bu cezaları yağdıran bir kişidir kendisi. Sanıklar ve avukatlarının uyarılarına uygun olarak dosyalar Yargıtay’a gittiğinde, dosyanın kapağı bile açılmadan iade ediliyordu zaten. Berber, 12 Eylül mahkemelerine rahmet okutacak şiddet sever yanını bu koşullarda da devam ettirdi ve mahkemede önemli evrakların kaybolduğunu bildirmemize rağmen bu kez müebbet hapis cezaları verdi. O cezalar da zaten zaman aşımı sınırındaydı.

“Bu isim, 12 Eylül’ü sürdürme konusunda özel bir misyon üstlenmiştir. Hukuk dışılık örneği ile tarihe geçmiştir. Bu gibi insanların merkez sol olma iddiasında olan bir partide aday olarak gösterilmesi, o parti adına da büyük bir utanç sebebidir.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER