Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İMZALAR ATILDI... MOLDOVA-TÜRKİYE ARASINDA KİMLİKLE SEYAHAT

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Moldova´ya yaptığı resmi ziyaret kapsamında imzalanan anlaşma ile Türkiye ile Moldova arasında pasaport yerine kimlikle seyahat dönemi başladı.

İMZALAR ATILDI... MOLDOVA-TÜRKİYE ARASINDA KİMLİKLE SEYAHAT

Başbakan Pavel Filip ile yapılan heyetlerarası görüşme sonrası Türkiye ile Moldova arasındaki seyahatler için yeni bir anlaşmaya imza atıldı.

İki ülke vatandaşlarının artık doğrudan ziyaretlerinde pasaport yerine kimlik yeterli olacak.

Moldova´nın Ankara Büyükelçisi Bolboceanu, "Moldova ve Türkiye arasında kimlikle seyahat uygulanmasının başlatılması için yasal süreç tamamlamış oldu. İki ülke arasındaki engelleri kaldırıyoruz." dedi.

Moldova´nın Ankara Büyükelçisi Igor Bolboceanu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Moldova ziyaretinin çok önemli ve tarihi olduğunu belirterek, ziyaret sırasında yapılacak anlaşmaların, ikili ilişkilere stratejik anlam kazandırarak ekonomik, diplomatik, sosyo-kültürel alanında iş birliğini güçlendireceğini söylemişti.

Bolboceanu, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Moldova´ya bugünkü resmi ziyaretinin iki ülke ilişkileri açısından önemini AA muhabirine değerlendirdi.

Erdoğan´ın Moldova ziyaretinin çok önemli ve tarihi olduğunun altını çizen Bolboceanu, "24 yıl sonra gerçekleşen resmi ziyaret sırasında yapılacak anlaşmalar, ikili ilişkilerimize stratejik anlam kazandırarak ekonomik, diplomatik, sosyo-kültürel alanında iş birliğimizi güçlendirecek." dedi.

Moldova ve Türkiye arasında 1 Kasım 2016´da yürürlüğe giren Serbest Ticaret Anlaşması ile iki ülkeye de fayda sağlayan karşılıklı ticari faaliyet hacminin artması için yeni kapılar açıldığına dikkati çeken Bolboceanu, "İki ülke arasındaki ticaret hacmi 2017´de yüzde 22,47, bu yılın ilk 8 ayında da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,2 arttı." değerlendirmesinde bulundu.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER