Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

´İmamoğlu´nun mazbatası iptal edilecek´

TÜRKAD Başkanı Mehmet Sarı, İstanbul İl Seçim Kurul tarafından mazbatası verilen Ekrem İmamoğlu´nun mazbatasının iptal edileceğini söyledi. Sarı, YSK´ya yapılan olağanüstü itirazda seçmen iradesine açık bir müdahalenin kanıtlandığını belirterek YSK´nın da

´İmamoğlu´nun mazbatası iptal edilecek´

Türkiye Adalet Araştırmaları Merkezi (TÜRKAD) Başkanı Mehmet Sarı, İstanbul İl Seçim Kurulu tarafından Ekrem İmamoğlu´na verilen mazbatanın geçersiz sayılarak seçimlerin yenilenmesi gerektiğini ifade etti. Sarı, İstanbul´daki seçmen iradesine açık bir müdahale olduğunu ve YSK´ya sunulan delillerin seçimin iptali için yeterli olduğunu söyleyerek, ?İstanbul´daki organize sürecin bu seçimleri sabote ettiği bir gerçek. Açıkça hukuka aykırılıklardan dolayı YSK´ya seçimlerin iptali talebi var. Ben bu seçimlerin iptal edileceğini düşünüyorum. Çünkü gerçekten seçimi temelden sarsan, seçim hukuka açıkça karşı gelen aykırılıklar var? dedi.

İstanbul´da seçimler yenilenecek

Seçimlerde kanuna aykırı uygulamaların YSK tarafından belirlenme zorunluluğu olduğu değinen Sarı, ilçe seçim tutanakları birleştirilerek İstanbul Belediye Başkanı ilan edilen Ekrem İmamoğlu´nun mazbatasının iptal edileceğini kaydetti. Sarı, seçimi bozan açık kanunsuzluklar olduğuna vurgu yaparak, ?Seçimi birinci noktada sakatlayan noktalar tespit edildiğinde seçim iptal edilir. İptal edilmiş seçim yok hükmünde değerlendirilip 31 Mart´tan doğan bir hak varsa bu temsil hakkı ortadan kalkar. Buradaki tartışma konusu acaba gerçekten ortaya koyulan deliller seçimin iptal edilmesine neden olur mu? Seçimin sıhhatine dönük olarak doğrudan doğruya seçmen iradesine yönelik açık müdahaleler var. Bu müdahalelerle YSK´nın içtihatlarında tam hukuksuzluk diye belirtilen durum gerçekleşti. Buna ilişkin tespitler var. Bu tespitler seçimini kaderini değiştirecek boyutta. Bu çerçeveden bakınca YSK´nın değerlendirme sürecinde seçimlerin yenilenmesi kararı çıkacaktır? diye konuştu.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER