Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İmamoğlu´nun Belediye Verilerinin Kopyalanması Talimatına Mahkemeden Yürütmeyi Durdurma Kararı

İstanbul 4. İdare Mahkemesi, Ekrem İmamoğlu´nun İBB veri tabanı kayıtlarının elektronik olarak kopyalanmasına yönelik talebine dair ´yürütmeyi durdurma´ kararı verdi.

İmamoğlu´nun Belediye Verilerinin Kopyalanması Talimatına Mahkemeden Yürütmeyi Durdurma Kararı

İstanbul 4. İdare Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu´nun İBB veri tabanı kayıtlarının elektronik olarak kopyalanmasına yönelik talebine, ´yürütmeyi durdurma´ kararı verdi.

AK PARTİ´Lİ MECLİS ÜYELERİ MAHKEMEYE BAŞVURDU

AK Parti´li meclis üyesi Yüksel Akyol ve Ömer Faruk Kalaycı, İstanbul 4. İdare Mahkemesine başvurarak "Belediye müfettişlerinden Emine Sema Ballı ve Kaya Albayrak ile belediye çalışanlarından veya dışarıdan belirlenecek 3 uzman ile belediye ve bağlı kuruluşların elektronik veri tabanı ve altyapılarında her türlü inceleme ve araştırmayı yapmaya ve veri tabanı ve altyapıyı kopyalamaya yetkilendirilmesine" ilişkin kararın iptali ile yürütmesinin durdurulmasını istedi.

Talebi değerlendiren idare mahkemesi, iptali talep edilen işlemin uygulanmakla etkisi tükenecek nitelikte olduğundan davalının birinci savunması ile ara karara yanıt alındıktan ve savunma kararına cevap süresi dolduktan sonra yeniden karar verilmek üzere, idarenin savunması alınmaksızın yürütmenin durdurulması isteminin kabulüne karar verdi.

Haberin devamı...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER