Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İmamoğlu çalınan oylara rağmen kendisini başkan ilan etti

Zillet İttifakı´nın İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu Ankara yolculuğu öncesinde Atatürk Havalimanı´nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ortaya çıkan CHP lehine oy hırsızlığı, AK Parti´nin itirazı ve YSK´nın inceleme süreci

İmamoğlu çalınan oylara rağmen kendisini başkan ilan etti

CHP´nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu seçimi sonucu kesinleşmemişken kendini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ilan etti. Bu çerçevede Ankara´ya giderek önce Anıtkabir´i ziyaret edeceğini söyleyen İmmaoğlu, ardından ´Kazandım´ dediği seçim için Kılıçdaroğlu ve Akşener´e teşekkür ziyaretinde bulunacak. 

Yüksek Seçim Kurulu´nun ilan etmediği bir seçimin galibi olarak kendini tanıtan İmamoğlu söylediği sözlerle de büyük tepki çekti. 

AK PARTİ´DEN TÜM SANDIKLARA İTİRAZ

Oyların açık bir şekilde çalındığı, kaydırıldığı ortaya çıktıktan sonra AK Parti İstanbul İl Başkanlığı 39 ilçede tüm sandıklara itiraz etti. YSK şimdi bu itirazı inceleyecek ve bir neticeye varacak. Bu yüzden seçimin kazanını belli değilken İmamoğlu´nun haddini aşan bir şekilde ön almaya çalışması klasik CHP tavrı olarak değerlendirildi. 

İMAMOĞLU KAPTI KAÇTI PEŞİNDE

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, "Sandık tutanaklarım bugün sayın Yıldırım lehine bir sonuç verseydi, partim de ´Hayır kardeşim, kabul etmiyorum´ deseydi, ben çıkar, ´Sayın Yıldırım, hayırlı uğurlu olsun, seçimi kazandınız´ derdim. Aynı şeyi beklerim." dedi.

Atatürk Havaalanı´nda, Ankara´ya hareketinden gazetecilere açıklama yapan İmamoğlu, seçimden önce çocuklarıyla beraber Anıtkabir´e bir ziyareti planladığını, daha sonra Ankara´da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener´i ziyaret edeceğini söyledi.

Tüm vatandaşların Miraç Kandili´ni tebrik eden İmamoğlu, günahlardan arınılan, iyiliklere uzanılan bir gece olmasını temenni etti. 

İmamoğlu, seçim gündeminin sürdüğünü, bu süreçte hiç hoş olmayan ortamların yaşandığını ifade ederek, "Sabırla takip ediyorum ama sabır kadar inancım, kararlılığım en üst seviyede. Bunun bilinmesini istiyorum. Çok şey birbirine karıştı. Bu beni çok üzüyor. Neler karıştı derseniz, devletin imkanları, bakanları, kurumları, neye hizmet edeceğini şaşırmış durumda." diye konuştu.

"YSK, benim güvendiğim tek kurum. Sonuna kadar güveniyorum." diyen İmamoğlu, "Sandık tutanaklarım bugün sayın Yıldırım lehine bir sonuç verseydi, partim de ´Hayır kardeşim, kabul etmiyorum´ deseydi, ben çıkar, ´Sayın Yıldırım, hayırlı uğurlu olsun, seçimi kazandınız´ derdim. Aynı şeyi beklerim. Kendisini esefle takip ediyorum. Hala ısrarla İstanbul´da afişleri donatmak, asmak, bazen belediyenin görevlisi asmazsa başka türlü astırmak için çabalar ortaya koymak, yazıktır günahtır." değerlendirmesini yaptı.

İmamoğlu, bir gazetecinin "Seçim sonuçları için aksi durum olsa ne yapacaksınız?" şeklindeki sorusuna, "Aksi durum olmaz. Bu ülke büyük bir ülkedir, bu millet büyük bir millettir." cevabını verdi.

İmamoğlu ailesiyle geldiği havalimanında bazı çalışan ve yolcularla da selamlaşarak, el sıkıştı.

Bir vatandaşın, "Mazbatanızı ne zaman alacaksınız?" sorusunu "Vatandaş verdi, gerisi kolay" diye yanıtladı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER