Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İMAM HATİPLER MADDİ MANEVİ İMKANLAR VERİYOR

Liselere Geçiş Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından, bu yıl liseye ilk adımını atacak 1 milyon 100 bin öğrenci tercih dönemini yaşıyor.

İMAM HATİPLER MADDİ MANEVİ İMKANLAR VERİYOR

3 Temmuz´da başlayan ve 13 Temmuz´a kadar devam edecek tercih dönemi hakkında açıklamalarda bulunan ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, tercihlerde imam hatiplerin rolünü ve derneğin projelerini anlattı. Bekiroğlu, ?Bu dönemde öğrencilerimiz daha sağlıklı tercih yapsınlar, bulundukları il ve ilçede hangi proje okulun olduklarını bilsinler diye çalışma yürütüyoruz? dedi.

?%10´LUK DİLİME GİREN ÖĞRENCİLER PROJE OKULLARINA GİRECEK?

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, ?Liselere Geçiş Sınavı yapıldı ve sonuçlar açıklandı. LGS sınavına giren çocuklarımız 2-13 Temmuz arasında tercih yapacaklar. 1 milyon 100 bin öğrencimiz liseye geçmiş olacak. Bunun yaklaşık 120 bini merkezi yerleştirme ile yerleşecek. Özellikle sınavda %10´luk dilime giren öğrenciler proje okullarına, sınavla girilen okullara girecek. Bunların içinde imam hatipli öğrenciler de olacak. İmam Hatip´te okumamış ama lisede imam hatibi tercih edecek öğrenciler de olacak? ifadelerini kullandı.

 

?İMAM HATİPLİLERE İMKÂNLARINI HATIRLATMAYA ÇALIŞIYORUZ?

Türkiye genelinde 319 proje imam hatip lisesi olduğunu söyleyen Bekiroğlu, ?Öğrencilerimiz bu liseleri de tercih edecekler. Biz de bu dönemde öğrencilerimiz daha sağlıklı tercih yapsınlar, bulundukları il ve ilçede hangi proje okulun olduklarını bilsinler diye çalışma yürütüyoruz. Bazen çocuklarımız okullardan haberdar olmayabiliyor. Türkiye genelinde 500 imam hatip derneği ve diğer paydaş derneklerle beraber iki haftalık süreç içerisinde imam hatiplerin maddi ve manevi imkânlarını öğrencilerimize hatırlatmaya çalışıyoruz? şeklinde konuştu.

?5 BİN ÖĞRENCİMİZE BURS VERECEĞİZ?

?Bu çerçevede çocuklarımızı teşvik de ediyoruz? diyen Bekiroğlu derneğin projelerinden bahsederek, ?Bu teşviki iki şekilde yapıyoruz. Maddi olarak %10´luk dilime giren öğrencilerimize 5 STK ile burs kampanyası başlattık. 5 bin öğrencimize eğitim süreci boyunca burs vereceğiz. Hazırlık senesi var 5 yıl, yoksa 4 yıl lise öğrenimi boyunca burs vereceğiz. Manevi açıdan da çocuklarımızı desteklemek için bazı projeler hazırlıyoruz. Dil desteği verebilmek, yurt dışı imkânı verebilmek, sportif, sanatsal imkânlar sunmak, bilgilerini artırmaya yönelik zeminler oluşturmak, hayatın içinde olmalarını sağlamak için faaliyetler yürütüyoruz? dedi.

 

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER