Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İktidarın kafası karışık

İktidar bir türlü HDP oyları konusunda söylem birliğine varamıyor?

İktidarın kafası karışık

Meydanların en çok konuşulan konusu muhalefetin HDP ile işbirliği yaptığı iddiası. Muhalefet HDP ile bir temaslarının olmadığını dile getirse de iktidar, muhalefeti HDP´nin oylarına talip olmakla, PKK ile işbirliği yapmakla suçluyor. İktidarın bazı adayları ise HDP´nin oylarına talip olduklarını açıkça dile getiriyor.

Yerel seçimlere kısa günler kala meydanların dili giderek daha da sertleşiyor. Meydanların en çok dillendirilen konusu ise HDP´nin aday çıkarmadığı yerlerde kimi destekleyeceği polemiği. Cumhur İttifakı yöneticileri muhalefeti HDP´nin oylarına talip olmakla suçlarken Cumhur İttifakı´nın bazı yöneticileri de HDP´nin oylarına talip olduklarını dile getiriyor. İktidarın çelişkili konuşmaları, söylem birliğine varılamadığını gösteriyor.

SÖYLEM BİRLİĞİ YAPAMIYORLAR

Özellikle meydanlarda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidarın bazı bakanları HDP´nin oylarının muhalefet adaylarına gideceğini iddia ediyor. Muhalefeti PKK ile işbirliği yapmakla suçluyor. İktidarın adayları ise HDP´nin aday çıkarmadığı yerlerde bu oylara talip olduklarını dile getiriyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve AKP´nin ağır toplarından Binali Yıldırım, katıldığı bir programda, ?HDP´nin adayı yok, oylarına talibim? diyor. AKP´nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki ise Kürtlerin oylarına talip olduklarını söylüyor. İktidarın bu konuda bir türlü söylem birliğinde bulunamaması ise gözlerden kaçmıyor.

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: İktidarın kafası karışık

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER