Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İktibas Dergisi Ocak 2019 sayısı çıktı

Derginin bu sayısında ?Tarihselciliğin Serencamı? başlığı altında, uzun bir süredir, İslam´ı ?seküler Batı mantalitesi içerisine yerleştirme suretiyle Müslümanları da seküler kılmanın telaşı içerisinde bulunan çevrelerin, son dönemde de tarihselciliği gü

İktibas Dergisi Ocak 2019 sayısı çıktı
İktibas Dergisi´nin, bu son sayı ile ilgili yorumunda şunlar dile getirilmektedir:
 
"İktibas´ın yeni sayısı çıktı
 
İktibas Dergisi, yeni yayın dönemine Tarihselcilik Tartışmalarını konu alan kapak konusu ile girdi. Yorum bölümünde mevzunun siyasal uzantıları da inceleniyor.

Son dönemde gündemin üst sıralarından düşmeyen konulardan biri haline gelen Tarihselcilik tartışmaları, yeni yayın dönemine yeni yüzü ile giren İktibas´ın da ana konusu.

Tarihselciliğin ne anlama geldiği ve Batıda hangi ihtiyaçtan dolayı zuhur ettiğinden başlayarak, tartışmaların neden bugün bu kadar gündeme geldiği ya da getirildiği üzerinde duruluyor derginin Yorum bölümünde. Tarihselciliğin iddialarının da sıralandığı değerlendirmede, Mustafa Öztürk´ün öteden beri dile getirdiği görüşlerin bugün gündem olmasının Türkiye siyasetenin genel karakteri ile ilgisine dikkat çekiliyor.

Yorum´da ayrıca, önemli bir nokta olarak, Müslüman Modernist anlayışın İslam dünyası içinde yayılması için bir çaba sarf edildiği ve bu tür görüşlerin Batı dünyası tarafından bilinçli bir şekilde desteklendiği, medyanın da bu yönde konuya yaklaştığı vurgulanıyor. Hangi görüş olursa olsun, onu soğukkanlılıkla ele alabilmenin, derinlemesine tartışabilmenin ve hakkı/hakikati ortaya çıkaracak şekilde bir zihinsel çaba ortaya koyabilmenin de Müslümanların görevi olduğunun altı çiziliyor.

Derginin kavram bölümünde "AF"meselesi değerlendiriliyor. Hayatın pek çok alanında insanın gündemine giren bir müessese olarak "Af" teriminin Kur´an´da nasıl anlatıldığı, günlük hayatta nasıl işlev gördüğü ve bir Müslümanın nelere riayet etmesi gerektiğine dikkat çekiliyor.

"Muhafazakâr Demokratların İktidarı", "Hayatımız Yapay Zekâ", "Yılbaşı Karşıtlığı Üzerinden Dindarlık" ise dergideki diğer başlıklardan bazıları.

Ağır bir Çin kuşatması altında olduğu artık şüphe götürmez bir hale gelen ve herhangi bir haber almanın mümkün olmadığı Doğu Türkistan üzerine, merkezi İstanbul´da bulunan Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği Sekreteri Abdulahad Abdurrahman ile yapılan geniş kapsamlı röportajda "Doğu Türkistan ikinci Endülüs olma yolunda"ifadesine yer veriliyor."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz