Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İki günlük öykü yolculuğu başlıyor

Dünya kenti bir kültür zenginliği daha kazandı... Bu yıl ilk kez düzenlenecek ?İstanbul Öykü Festivali´nde sergiler, atölye çalışmaları ve imza etkinlikleri gerçekletirilecek. 15-16 Mart tarihleri arasında Kızlarağası Medresesi´nde gerçekleştirilecek prog

İki günlük öykü yolculuğu başlıyor

Edebiyatın kadim türlerinden ve kültürümüzün vazgeçilmez bir parçası olan öykü, Türkiye´de ilk defa bir festivale tema oluyor. İBB Kültür Daire Başkanlığı ile TYB İstanbul Şubesi´nin ortaklığında bu yıl ilki gerçekleştirilecek ?İstanbul Öykü Festivali´, 15 Mart´ta başlayacak ve iki gün sürecek. Festival kapsamında; alanında uzman isimlerin katılacağı oturumlar, okumalar, atölyeler, sergi ve imza etkinlikleri gerçekleşecek. Festivalin onur konuğu ise gazeteci, yazar ve mimar Cihan Aktaş olacak. Oturumlarda; öykünün tarihsel serüveni, okuyucu ve yazar açısından gelişimi ile toplumdaki karşılığı analiz edilecek. Festivalde; Ömer Seyfettin, Mustafa Kutlu, Cihan Aktaş ve Rasim Özdenören için özel oturumlar da yer alıyor.

Festival 15 Mart Cuma günü saat 15.00´te açılış konuşmalarıyla başlayacak. Oturum başkanlığını Mahmut Bıyıklı´nın üstleneceği ilk oturumda Necip Tosun ?Türk Öyküsünün Dünü Bugünü´ ve Ali Ural ?Edebiyatımızın Öyküsü´ başlıklı konuşmalarıyla yer alacak. Saat 17.00´de başlayacak ?Ömer Seyfettin´ özel oturumunun başkanlığını Ali Ayçil üstlenecek. Oturumda; Prof. Dr. Cüneyt Issı ?Ömer Seyfettin Hikâyesinde Başlık Altı Notlar´, Erhan Genç ise ?Yerli ve Millî Bir Ses; Ömer Seyfettin´ başlıklı birer konuşma yapacak. Başkanlığını Fatma Gülşen Koçak´ın yapacağı, ?Şehir ve Öykü´ başlıklı oturumda; Recep Seyhan ?Öykümüzde İstanbul´u anlatacak. Öykü Festivali´nin ilk günü ?Ustaların Hikâyeleri´ başlıklı oturumla son bulacak. Muzaffer Doğan´ın başkanlığında gerçekleşecek oturumda; Osman Koca ?Cahit Zarifoğlu´, Yunus Emre Özsaray ?Necip Fazıl´, Kamil Eşfak Berki ise ?Sezai Karakoç´ hikayelerini anlatacak. 

Festivalin ikinci günü, ?Mustafa Kutlu´ başlıklı özel oturumla, saat 11.00´de başlayacak. Bünyamin Yılmaz´ın başkanlığını üstleneceği oturumda; Salih Zengin ?Öykümüzün Kahramanı; Mustafa Kutlu´, Mukadder Gemici ise ?Mustafa Kutlu´nun Hikâyesi´ başlıklı konuşmalarıyla yer alacak. Saat 14.00´teki ?Cihan Aktaş Öykücülüğü´ özel oturumunun ardından, katılımcılarla beraber öykü okumaları gerçekleştirilecek. Okumaların ardından, başkanlığını Fatma Kevser Sümer´in üstleneceği ?Öykü Yazmak´ başlıklı oturumda; Güray Süngü bir konuşma yapacak. Elif Sönmezışık başkanlığında gerçekleşecek ?Hikâye ve Toplum´ oturumunda ise; Bekir Hergüner ?2000 Sonrasının Hikâyesinde Tematik Yönelimler´ başlıklı konuşmasıyla yer alacak. Festival, ?Rasim Özdenören Öykücülüğü´ özel oturumunun ardından, ?Dergilerde Öykü ve Öykü Dergileri´ başlıklı oturumla son bulacak.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER