Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

IKBY´nin İran´a petrol ihracatını durdurduğu iddia edildi

Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin (IKBY), İran´a tankerlerle ham petrol ihracatını durdurduğu iddia edildi.

IKBY´nin İran´a petrol ihracatını durdurduğu iddia edildi

 Iraq Oil Report´un haberine göre, IKBY hükümeti çıkardığı bir kararla İran´a tankerlerle her türlü işlenmiş ve ham petrol ihracatını askıya aldı. 

Haberde, kararın dünden itibaren gümrük kapılarında uygulamaya konulduğu, bundan sonra yüzlerce tankerle yapılan petrol akışının gerçekleşmeyeceği belirtildi.

IKBY´deki Süleymaniye merkezli NRT TV de tankerlerin daha önce geçtiği Başmak Gümrük Kapısıyla ilgili yayınladığı haberde, kararın çıkmasıyla birlikte tankerlerin İran´a geçişine izin verilmediğini duyurdu.

Televizyona konuşan IKBY Sınır Gümrükler Müdürü Samal Abbdulrahman kararın dünden itibaren uygulamaya konulduğunu belirtti.

IKBY hükümetinden bu konuda henüz bir açıklama yapılmadı.

ABD´nin İran´a uyguladığı yaptırımlar

ABD Başkanı Donald Trump´ın nükleer anlaşmadan çekilmesi nedeniyle kademeli olarak geri getirilen İran yaptırımlarının ikinci ve son paketi 5 Kasım 2018´de uygulamaya geçmişti.

Washington yönetimi, İran Ulusal Petrol Şirketi ve iştiraklerinin uluslararası faaliyetleri kısıtlayacak yaptırımlarla, büyük ölçüde petrol ihracatına dayanan ülke ekonomisinin can damarını kesmeyi hedefliyor.

Bu çerçevede Trump, 3 Ocak´ta düzenlediği bir basın toplantısında, Kürtlerin sahip olduğu çok az petrolü İran´a satmalarından hoşnut olmadığını dile getirerek, "(Kürtlerin) İran´a petrol satmamalarını söyledik." demişti.

IKBY´deki petrol rezervi

Irak, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün geçen ay yayınladığı verilerine göre Suudi Arabistan´dan sonra günlük 4 milyon 712 bin varil petrol ihraç eden 2´nci üye konumunda.

Irak Petrol Bakanı Samir Gadban, IKBY´nin günlük 420 bin varil petrol ürettiğini açıklamıştı.  



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER