Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İİT´den G77+Çin Grubu başkanlığını devralan Filistin´e tebrik

İİT, G77+Çin Grubu başkanlığının "Filistin´in BM´ye tam üyelik hakkını güçlendirdiğini" belirtti.

İİT´den G77+Çin Grubu başkanlığını devralan Filistin´e tebrik

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Filistin´in Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezinde gelişmekte olan ülkelerin oluşturduğu G77+Çin Grubu´nun başkanlığını devralmasının memnuniyet verici olduğunu açıkladı.

İİT´den yapılan yazılı açıklamada, söz konusu gelişmenin "Filistin´in uluslararası platformda siyasi ve hukuki konumu ile BM´ye tam üyelik hakkını güçlendirdiği" ifade edildi.

Açıklamada ayrıca Filistin´in görev ve sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getireceği konusunda hiçbir şüphe duyulmadığı kaydedildi

Filistin, dün BM Genel Merkezinde gelişmekte olan ülkelerin oluşturduğu G77+Çin Grubu´nun başkanlığını Mısır´dan devralmıştı. Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkesinin ilerleyen günlerde BM´ye tam üyelik başvurusu yapacağını söylemişti.

BM üyesi olmayan Filistin´in, 193 üyeli kuruluşta ´´üye olmayan gözlemci devlet´´ statüsü bulunuyor. BM Genel Kurulu 2012´de Filistin´in ´´gözlemci kuruluş´´ olan statüsünü ´´üye olmayan gözlemci devlet´´ statüsüne yükseltmişti.

Filistin´in BM´ye tam üye olabilmesi için önce BM Güvenlik Konseyinin onayı gerekiyor, daha sonra ise BM Genel Kurulu´nda oylamaya gidiliyor. Ancak BM Güvenlik Konseyinin daimi üyesi ABD´nin, Filistin´in bu başvurusunu veto etmesine kesin gözüyle bakılıyor



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER