Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İHH Suriyeli Sidra´ya göz oldu

Suriye´deki iç savaşta bir gözünü kaybeden minik Sidra, Şanlıurfa İHH Temsilciliğinin desteğiyle yapay bir göze kavuştu.

İHH Suriyeli Sidra´ya göz oldu

Suriye´de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye´ye sığınanlara yardımlar devam ediyor. Yaklaşık 3 yıl önce Esed rejimine ait uçakların bombardımanından kaçarak Türkiye´ye sığınan Suriyeli aileye İHH sahip çıktı. Şanlıurfa´da yaşayan aileye gıda yardımı için giden İHH Şanlıurfa Temsilciliği, bombardıman sırasında bir gözünü kaybeden küçük kızları Sidra´nın tedavisi için harekete geçti. Daha sonra Gaziantep´teki özel bir hastaneye yatırılan Sidra, 8 ay süren tedavinin ardından yapay bir göze kavuştu.   

?Dışarı çıkmaktan korkmuyorum?

Sidra çok mutlu olduğunu dile getirerek ?Kim bize yardım ettiyse; Allah onlardan razı olsun. Elhamdülillah, Elhamdülillah, Elhamdülillah. Allah´tan ne diliyorlarsa Allah onu onlara versin, tüm isteklerini gerçekleştirsin? dedi. 

Çok rahatladığını söyleyen Sidra, şunları kaydetti: 
?Elhamdülillah artık rahat bir şekilde dışarı çıkıp dolaşabiliyorum ve en önemlisi arkadaşlarımla oynayabiliyorum.  İnşallah okula da gideceğim.  Benim eski halimi bilenler beni görünce onlarda mutlu oluyorlar. Ben eskiden çıkıp arkadaşlarımla oynayamıyordum. Dışarı çıkmaya korkuyordum. Çünkü çocuklar parmaklarıyla benim gözümü birbirlerine gösteriyordu.  Ama şimdi serbest bir şekilde dışarı çıkıp oyun oynayabiliyorum. Dışarı çıkmaktan korkmuyorum artık. Çok mutluyum ve sevinçliyim. Behçet amca ve İsa amcadan ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun diyorum.?

ih2

İHH çok gayret etti

Baba Muhammed el Ahmet 8 ay önce Türkiye´ye geldiklerini, gıda yardımı için iHH´dan yardım istediklerini belirterek, ?Yardımı getiren görevli, kızımın durumunu görünce neden tedavi edilmediğini sordu. İmkânsızlıktan dolayı tedavi yapılamadığını söyledik.  Bunun üzerine kızımın tedavisi için elinden geleni yaptı. Allah kendilerinden razı olsun. Biz evimizde otururken kendileri telefonla bizi yönlendirdiler. Kızımın tedavisi için İHH bizden daha çok gayret etti. 8 aydır İHH bu tedaviyi takip ederek Gaziantep´teki doktorlarla görüştü. Elhamdülillah kızım gözlerinin tedavisi başarıyla sonuçlandı. Bizde rahat bir nefes alabildik. Suni ve şeffaf bir göz takıldı? dedi.

Kızının rahat bir şekilde arkadaşlarının yanına gidip güzel vakit geçirebildiğini dile getiren el Ahmet, şöyle devam etti:
?Kızımın psikolojisi düzeldi. Eskiden dışarı çıktığında herkes gözlerine bakıyordu ve ona acıyorlardı. Bu da kızımın psikolojisinin bozulmasına neden olmuştu.  Allah hayır sahiplerinden razı olsun. Tedavi çok kısa bir sürede başarıyla gerçekleşti. Oysa biz tedavi için Suriye´de iki yıl boyunca bekledik ve hiç bir sonuç alamamıştık. Nasıl ki Sidran´ın gözünü iyileştiyse Sidra gibi yardım bekleyen mağdurlara da yardım edilmesi temennisinde bulunuyorum. Sidra´nın gözü böyle olunca tedaviden sonra nasıl ailece sevindikse bütün yardım bekleyen mağdurlarında yüzünün gülmesini isteriz. Burada gördüğümüz ilgi ve alakayı hiçbir yerde göremedik hatta akrabalarımızdan bile görmedik. ?

?Allah´ım İHH´dan razı ol?

Anne Menal Abdurrehman da, ?Çok sevinçliyim, inanın sevinçten ne diyeceğimi bilmiyorum. Sidra´nın güldüğünü görünce inanamıyor tekrar tekrar bakıyorum ve diyorum ki inşallah bu rüya değildir. Çok şükrediyorum. Allah´ım sana hamd olsun, Allah´ım İHH´dan razı ol. Allahım İHH yetkililerinin ve hayır sahiplerinin tüm muradını ver? dedi.

ih23

İHH Urfa İl Temsilcisi Behçet Atila ise 8 ay önce bu durumu fark ettiklerini, ardından Gaziantep´te bir hastaneye temasa geçtiklerini ve birkaç ameliyatın ardından suni bir göze kavuştuğunu belirtti.



Anahtar Kelimeler: Suriyeli Sidra oldu

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER