Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İGİAD 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

İGİAD 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

İGİAD 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

/resimler/2019-1/26/1937146027767.jpg/resimler/2019-1/26/1934441181099.jpgKısa adı İGİAD olan Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği´nin 8.Olağan Genel Kurul Toplantısı,26 Ocak 2019 Cumartesi günü, İstanbul Bayrampaşa´da bulunan Golden Tulip Otel´in toplantı salonunda yapıldı.

Mevcut yönetimin güven tazelediği genel kurul toplantısında dernek başkanı Ayhan Karahan´ın hazır bulunan üyelere yönelik yapmış olduğu konuşmayı aşağıya alıyoruz:

?Değerli üyelerimiz Değerli Misafirler

İGİAD´ın 8. Olağan genel kuruluna hoş geldiniz. Genel kurulumuzun hakkımızda hayırlı olmasını hayırla neticelenmesini Rabbimden niyaz ederim. Genel kurullar dernek üyelerinin 2 yılda bir biraraya geldiği, faaliyetlerini değerlendirdiği ve ibra ettiği kendi aralarında istişarelerde bulunduğu, buluşma ve hasret giderdiği günlerdir.

2003 yılında kurulan derneğimizin 2015 ve 2017 yıllarında gerçekleşen genel kurullarında siz değerli üyelerimizin onayıyla şahsıma tevdi edilen bu ağır sorumluluğu üzerimde taşıyarak bugün huzurlarınızdayım. Önceliğimiz Rabbimizin rızası, siz üyelerimizin görüş ve önerileridir.

´´İki günü birbirine eşit olan ziyandadır´´ Hadis´i Şerif´i gereğince aldığımız bayrağı yönetim kurulumuz ve komisyonlarımız tarafından daha yukarıya taşıma gayreti içinde olduk.

İGİAD Faaliyetlerini; teşkilatlanma, eğitim ve araştırma, iş geliştirme, kurumsal ilişkiler komisyonları ve İGİAD gençlik kurulu olarak sürdürmektedir. Derneğimiz komisyon ve kurullarda 77 üyemiz görev yapmaktadır. Yönetim Kurulumuz 15 günde bir ortalama %80 katılımla, komisyonlarımız ayda bir ortalama %70 katılımla toplanmaktadır. Komisyonlarımızın yıllık planlamadaki faaliyetlerinin gerçekleşme oranı %97 dir.

İş Ahlakının yaygınlaşması, girişimciliğin teşvik edilmesi için kurulan derneğimiz hak eksenli bir iş hayatını esas almakta, Ahlaki olmayan bir işi meşru kabul etmemekte, helal kazancın adil paylaşımını savunmakta, iş hayatını dayanışma içinde bir araya getirmeye gayret etmektedir.

İGİAD bu ilkelerini gerçekleştirebilmek için belirlediği kitapları yayınlamakta, araştırma raporları hazırlamakta, iş ahlakı dergisini ve İGİAD bültenini çıkarmakta, üyelerimizin istifade etmesi için eğitim, panel, sohbet organizasyonları yapmakta, kurumsal ziyaretlerde ve iş gezilerinde bulunmakta, İslam İktisadında kalıcı eserler kazandırmak için bu alanda atölye çalışması yapmakta, iş ahlakı zirvesi düzenlemektedir.

İGİAD üyeleriyle bir araya gelmeye birliktelikleri artırmaya, birlikte hayırda yarışmaya önem vermektedir. İGİAD İktisadi hayatta yaptığı çalışmalar ile servet biriktirmenin gayreti içinde olmayıp iyilikleri biriktirmenin gayreti içindedir.

İGİAD İktisadi hayatın bize sağladığı imkânlarla sahip olduğumuz malların, meskenlerin ticarethanelerin vazgeçilmez olmadığına bunların üstünde sevgilerin olduğuna sevgide bunların üstün tutulamayacağına inanır. İGİAD İktisadi hayatın bir sonucu olan mala imtihan çerçevesiyle bakar, malın miktarını esas almaz niteliğine elde ediliş şekline bakar.

İGİAD ülkemizin ümmetimizin son iki yüz yıldır geriye düşmemize sebebiyet veren ilmi, iktisadi ve siyasi alandaki kayıplarımızı telafi etmenin gayreti içindedir. İGİAD çalışma alanı olarak kendisine iktisadi alanı seçmiştir. Yükseleceksek kaybettiğimiz değerleri yeniden kazanarak yükseleceğiz. Bayrağı düştüğü yerden kaldıracağız.

 

İGİAD İktisadi hayata hak, hakikat, adalet, ahlak, helal, haram penceresinden bakarak yeniden İktisadi hayatın değerlerimiz üzerinde inşası gayreti içinde olacaktır. İGİAD siz üyelerimizin çalışmalarımıza verdiğiniz destek ve katkılarınız oranında güçlenecektir.

İGİAD üye adaylarını ilkeleri çerçevesinde değerlendirmekte üyelik şartlarına göre belirlemektedir. İGİAD´ın üyesinde aradığı vasıf helal iş ahlakı davranış, adil yaklaşımdır. İGİAD´ın üyeleriyle buluştuğu ortak nokta bu vasıflardır.

Üyelerimizin İGİAD´ın dışında sahip oldukları mensubiyet, sevgi ve muhabbet duydukları kurum veya şahıslar üyelerimizin değerlendirilişinde asla bir ayrışma noktası taşımaz, bu farklılıklar asla ön plana çıkmaz. Üyelerimizin farklılıkları İGİAD´ da bir zenginlik olarak kabul edilir.

Değerli Üyelerimiz Değerli Misafirler

İçinde bulunduğumuz zeminde ve zaman diliminde sıkıntılı bir yılı geride bıraktık. Uzun yıllardır unuttuğumuz ekonomik krizle yeniden karşılaştık. Geçmişte finansal piyasalarda yaşanan krizler bu dönemde reel piyasalarda yaşandı. Reel piyasaların krize girmesinin altında iş ahlakından yoksunluk yatmaktadır.

2018 Türkiye İş Ahlakı Araştırmamızda ortaya çıkan sonuçlar gösteriyor ki işletme sahipleri yöneticiler ve çalışanlar açısından en büyük problemimiz yalan söylemek, sözünde durmamak, fiyatta ve kalitede müşteriyi aldatmak, işin hakkını vermemek ehliyet ve liyakata önem vermemek görülmektedir.

İş dünyası iş ahlakı açısından doğrulukta, dürüstlükte, güven ve itibarda, bilinç, kalite ve verimlilikte sınıfta kalmıştır.

İş dünyasında ahlaki bir erozyonun yaşandığına şahit oluyoruz. Üzerinde bulunduğumuz zemin kayıyor ayakta durmak için birbirimizi iterek birbirimize zarar veriyoruz. İş dünyasında iş ahlakından kaynaklanan eksikliklerimizi gideremediğimiz sürece ekonomide sağlıklı büyümeyi sürdürülebilir refahı toplumda sosyal adaleti, barışı ve huzuru yakalayamayacağız.

 2019 yılı ülke ekonomimiz için zor bir yıl olacaktır. Bugün İGİAD´a dünden daha fazla ihtiyaç vardır şartlar işimizi zorlaştırmakta sorumluluklarımızı artırmaktadır. Bizler her hal ve şartta hakkı söyleyeceğiz hakikatin peşinden koşacağız.

Hakkı, hakikati, adaleti, ahlakı her şeyin üstünde tutacağız bu değerlerimizden asla ayrılmayacağız. Zorlukların üstesinden hep birlikte, el birlikle geleceğiz. Her zorluğun ardından bir kolaylık olduğunu bileceğiz.

Sözlerimi Necip Fazıl´ın şiiriyle bitiriyorum.

Bıçak soksan gölgeme, Sıcacık kanım damlar.

Gir de bir bak ülkeme: Başsız başsız adamlar?

Ağlayın, su yükselsin! Belki kurtulur gemi.

Anne, seccaden gelsin; Bize dua et, emi!

Genel kurulumuzun tekrar hayırlı olmasını diler katılımınız için her birinize yönetim kurulum adına teşekkür ederim.

Sağ olasınız var olasınız Allaha emanet olun??



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER