Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İçişleri’nden kayıp silah açıklaması..

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kayıp olduğu iddia edilen silahlarla ilgili açıklama yaptı.

İçişleri’nden kayıp silah açıklaması..

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kayıp olduğu iddia edilen silahlarla ilgili açıklama yaptı.

“Söz konusu dönemde İçişleri Bakanlığı bünyesinde bağlı kurumlardan Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı envanterinde bulunan silahlardan, mezkur haberlerde iddia edilen miktarlarda bir sayısal eksiklik, kesinlikle söz konusu değildir.” diyen Çataklı, şu bilgiler paylaştı:

“Jandarma Genel Komutanlığı envanterinde kayıtlı (7) adet MP5 Makineli Tabanca, 15 Temmuz 2016 gecesi halka karşı kullanılmak üzere darbeciler tarafından depolardan gasp edilmiş, çatışmalarda kaybolduğu anlaşılmıştır. Bugüne kadar kayıp silahların bulunması mümkün olmamıştır.

Ankara Emniyet Müdürlüğü envanterine kayıtlı (3) adet G3 Piyade Tüfeği, (11) adet Kalaşnikof Tüfek, (1) adet MP5 Makineli Tabanca, (1) adet kuru sıkı tabanca olmak üzere toplam (16) silah kaybı tespit edilmiş, ayrıca İstanbul’daki olaylar sırasında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü envanterine kayıtlı (1) MP5 Makineli tabanca kaybolmuştur.

Bakanlığımızın 2017 yılı İdari Faaliyet Raporunda belirtilen rakam, sivil vatandaşlarımızın kaybettikleri silahları da içeren 1944’ten 2017’nin sonuna kadar ki 73 yıllık toplam sayıdır. Bu rakamın 15 Temmuz ile hiçbir ilgisi yoktur.”

Organize suç örgütü lideri olmaktan aranan Sedat Peker, Ağustos 2016’da İstanbul Esenyurt’tan yola çıkan silahları getiren araçta AKP Gençlik Kolları Başkanı Abdülsebur Soğanlı ile 15 Temmuz gazisi ve İçişleri Bakanlığı mensubu Ahmet Onay’ın da olduğunu iddia etmişti. Bu silahların devletin envanterine kayıtlı olmadığını ileri süren Peker, silahların İstanbul Balat’ta şu an AKP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı olan Osman Tomakin’e teslim edildiğini savunmuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER