Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

HULUSİ AKAR´DAN TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK MESAJI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ?Batman´daki terör saldırısına ilişkin, Terörle mücadelemiz en son terörist etkisiz hale getirilene kadar devam edecektir.? dedi.

HULUSİ AKAR´DAN TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK MESAJI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Batman´ın Gercüş ilçesi kırsalında PKK´lı teröristlerce el yapımı patlayıcıyla düzenlenen ve 7 askerin şehit olduğu, 2 askerin yaralandığı saldırıya ilişkin, "Terörle mücadelemiz, en son terörist etkisiz hale getirilene kadar devam edecektir." dedi.

Akar, NATO Savunma Bakanları toplantısı için geldiği Brüksel´de basına yaptığı açıklamada, "Alçak ve hain bir saldırı sonucunda 7 şehidimiz ve yaralılarımız var. Ben öncelikle şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." diye konuştu.

"Terör biter, o zaman mücadele biter"

"Terörle mücadelemiz, en son terörist etkisiz hale getirilene kadar devam edecektir." ifadelerini kullanan Hulusi Akar, şunları kaydetti:

 

"Bu konuda azimliyiz, kararlıyız. Bütün emniyet, silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz, jandarmamız, korucularımız azimle ve kararlılıkla yurt içinde, yurt dışında bu mücadeleyi sürdürmekte. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz artan bir şiddette, artan bir tempoda devam edecek. Kısacası terörist bitmeden, bizim mücadelemiz bitmeyecek. Terör biter, o zaman mücadele biter."

"Amacımız Münbiç´teki PYD/YPG ve PKK varlığına son vermek"

Akar, muhataplarına ABD ile oluşturulan Münbiç Yol Haritası ve Güvenlik Prensipleri´ne Türkiye´nin verdiği önemi aktardıklarını belirterek, ?Amacımızın Münbiç´teki PYD/YPG ve PKK varlığına son vermek olduğunu ifade ettik." diye konuştu. Akar, muhataplarına, Türkiye´nin hedefinin teröristlerin elindeki ağır silahların toplanması, yerel güvenlik ve yerel yönetim unsurlarının PYD ve YPG´den en kısa zamanda temizlenmesi ve Münbiçlilerin şehirlerine dönmelerinin bir an önce sağlanması olduğunu vurguladığını aktardı. 

Bağımsız ve koordineli devriye faaliyetlerinin devam ettiğini ve 54´üncüsünün geçen pazar yapıldığını anımsatan Akar, ?Ancak maalesef yol haritasında ilan edilen 90 günlük takvimin oldukça gerisinde bulunduğumuzu da yine muhataplarımıza ifade ettik.? dedi. 

"Sınırlarımızda terör koridoruna asla izin vermeyeceğiz"

İdlib konusunda ise ciddi bir insani tehdit ile karşı karşıya bulunulduğuna dikkati çeken Akar, Türkiye´nin Suriye´nin toprak bütünlüğüne saygılı olduğunun altını çizdi. Savunma Bakanı Akar, ?Sınırlarımızda bir terör koridoruna asla izin vermeyeceğimizi vurguladık.? dedi. 

Türkiye´nin Astana süreci çerçevesinde hareket ederek bölgede barış ve istikrarın tesisi için çaba göstermeye devam edeceğini muhataplarına aktardığını ifade eden Akar, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

?Suriye rejiminin son aylarda İdlib´e yönelik saldırılar düzenlediği bir ortamda Sayın Cumhurbaşkanı´mız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in ağır silahlardan ve teröristlerden temizlenmiş bölge kurulmasına yönelik Soçi´de vardıkları kararın yeni bir göç dalgası ve radikalleşmeye yol açabilecek büyük bir insani krizin önüne geçtiğini ifade ettik.?

"AB Türkiye´ye yönelik taahhütlerini yerine getirmeli"

NATO Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında ittifak ile Avrupa Birliği (AB) ilişkilerinin ele alındığı oturuma ilişkin ise Akar, AB´nin Türkiye´ye yönelik taahhütlerini yerine getirmesi yönündeki beklentileri dile getirdiğini söyledi. 

Akar, ?Özellikle askeri mobilite konusunda yürütülen çalışmaların şeffaf ve kapsayıcı olması gerekliliği belirtilirken, NATO´nun ani müdahale gücünün kara sorumluluğunun 2021 yılında Türkiye tarafından üstlenileceği dikkate alındığında, AB üyesi olmayan müttefiklerin çalışmalara dahil olmasının büyük önem arz ettiğini söyledik.? ifadelerini kullandı. 

"Gürcistan´a verdiğimiz desteği yineledik"

11-12 Temmuz´daki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi´nde alınan kararların uygulama sürecini, Brüksel´de müttefiklerle gözden geçirdiklerini belirten Akar, "Gürcistan´ın NATO ile ilişkileri konusundaki alınan kararların uygulanması konusunda görüşmeler oldu. Burada Gürcistan´a verdiğimiz desteği bir kez daha yinelemiş bulunuyoruz." diye konuştu.

Akar, müttefiklerin Karadeniz´de yaptığı faaliyetlerde Montrö Boğazlar Sözleşmesi çerçevesinde hareket edilmesinin önemini vurguladıklarını kaydetti.

"Yüzde 2 standardına ulaşacağız"

Türkiye´nin savunma giderlerine yüzde 1,5´ten daha fazla ayırdığını belirten Akar, "Bunun dışında 2024´e kadar da NATO´nun ortaya koyduğu yüzde 2 standardına ulaşacağımızı da burada ifade ettik." dedi.

Akar, Türkiye´nin gerek NATO gerekse diğer ortak harekat ve misyonlara sağladığı desteğe dikkat çektiklerini aktararak, şunları kaydetti:

"Başlangıçtan itibaren Afganistan´da Türk silahlı kuvvetleri unsurları büyük bir fedakarlıkla Türkiye´nin sağladığı desteği orada sürdürmektedirler. Bu desteğimizin 2019´a kadar devam edeceğini burada resmi olarak açıklamış bulunuyoruz. Ayrıca ilk gün Deniz İnsansız Sistemleri konusunda ortak çalışmalar yürütme hususundaki iradeyi açıklayan niyet beyanını 12 ülke ile imzalamış bulunuyoruz."

Batman´ın Gercüş ilçesi kırsalında PKK´lı teröristlerce el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda 7 asker şehit olmuş, 2 asker yaralanmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER