Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hukuk fakültesi 5 yıl olacak

Hukukun Üstünlüğü Endeksi´nde Türkiye´nin 113 ülke arasında 101´inci sıraya kadar gerilemesi üzerine Adalet Bakanlığı harekete geçti.

Hukuk fakültesi 5 yıl olacak

ürkiye´de adalete olan güvenin yüzde 20´lere düşmesi ve Hukukun Üstünlüğü Endeksi´nde Türkiye´nin 113 ülke arasında 101´inci sıraya kadar gerilemesi üzerine Adalet Bakanlığı harekete geçti.

Bakanlık, ?Yargıda Reform Strateji Belgesi´ adı altında adalet mekanizmasını sil baştan yapılandıracak! Bu kapsamda tecrübesiz hakim ve savcıların iş başına geçmesini önlemek için ?hakim ve savcı yardımcılığı´ uygulaması getirilmesi kararlaştırılırken, hukuk fakültelerinin 4 yıl olan süresinin 5 yıla çıkarılması için de düğmeye basıldı!

Yargıda geniş kapsamlı reform kapıda! Adalet Bakanlığı, ceza infaz kanunundan, hukuk fakültelerine, hakim ve savcı yardımcılığından cezaevlerinin şartlarına kadar her alana el atılacak. ?Yargıda Reform Strateji Belgesi´ adı altında hummalı bir çalışmanın içine giren Adalet Bakanlığı tarafından, 2023´e kadar kademeli olarak yargının her alanında kapsamlı düzenlemeler yapılması amaçlanıyor!

 

SİL BAŞTAN ADALET!

Türkiye´de yargıya olan güvenin yüzde 20´lere kadar gerilemesi ve Hukukun Üstünlüğü Endeksi´nde Türkiye´nin 113 ülke arasında 101´inci sıraya kadar gerilemesi Adalet Bakanlığı´nı harekete geçirdi. Bakanlık, vatandaşların adalete olan güvenlerini tekrar sağlamak için geniş kapsamlı bir çalışmanın içine girdi. ?Yargıda Reform Strateji Belgesi´ adı altında 2023´e kadar kademeli olarak düzenlemeler yapacak olan Adalet Bakanlığı, toplumun rahatsız olduğu ve sürekli şikayet ettiği bir çok düzenlemeyi sil baştan düzenleyecek!

CEZA İNFAZ KANUNU DEĞİŞECEK!

Bu düzenleme kapsamında ilk olarak ceza infaz kanunu üzerinde çalışmalar gerçekleştiren bakanlık, AB Uyum Yasaları çerçevesinde cezaevi şartları, uzun süren davalar ve uzun tutukluluk sürelerini de düzenleyecek. Öte yandan AB´nin Türkiye´ye vize serbestisinin sağlanması için ileri sürdüğü şartlardan terörle mücadele kanununun hafifletilmesi tavsiyesi de bu düzenleme kapsamında dikkate alınacak!

HAKİM VE SAVCI YARDIMCILIĞI UYGULAMASI GELİYOR!

Özellikle son yıllarda genç ve tecrübesiz hakim ve savcıların ağır ceza mahkemelerinde görevlendirilmesinden dolayı fazlaca şikayetin gelmesi üzerine de yeni düzenleme ile birlikte hakim ve savcı yardımcığı uygulaması da getirilecek. Bu uygulama ile hem hakim ve savcıların iş yükü hafifletilecek hem de yeni hakim ve savcı olan birinin önce tabiri caizse pişmesi sağlanacak!

HUKUK FAKÜLTELERİ 5 YIL OLACAK!

Ayrıca hukuk fakültelerinde yeterli eğitimin verilmemesinden kaynaklanan sıkıntıları da gündemine alan bakanlık, hukuk fakültelerindeki eğitim kalitesinin yükseltilmesinin yanı sıra 4 yıl olan fakülte süresinin 5 yıla çıkarılması için de düğmeye bastı. Düzenlemenin bitmesiyle birlikte hukuk fakültesini kazanan bir öğrenci artık 4 yıl değil 5 yılda mezun olacak!



Anahtar Kelimeler: Hukuk fakültesi olacak

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER