Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hücrede Hayatını Kaybeden Öğretmen Resmen Ölüme Terk Edilmiş!

Tek başına kaldığı hücrede kalp krizi geçirerek öldüğü açıklanan din dersi öğretmeni Muzaffer Cengiz´in hanımı eşinin ölüme sürüklendiğini iddia ediyor.  Kaynak: Hücrede Hayatını Kaybeden Öğretmen Resmen Ölüme Terk Edilmiş!

Hücrede Hayatını Kaybeden Öğretmen Resmen Ölüme Terk Edilmiş!

FETÖ hükümlüsü Muzaffer Cengiz´in geçtiğimiz hafta Çorum Cezaevinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Hanımı, 58 yaşındaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Muzaffer Özcengiz´in ölümünden 4 gün önce Çorum İnfaz Hakimliği´ne yazdığı 4 sayfalık dilekçeyi kamuoyuyla paylaştı.

Muzaffer Özcengiz, dilekçesinde; bir soruşturmada adı geçtiği için iki yıldır tutuklu olduğunu, 28 Şubat 2018´den beri ise sebebi açıklanmadan hücreye konulduğunu ifade ediyor, sağlık durumunu, hastalıklarını detaylarıyla anlatarak tek başına ihtiyaçlarını göremediği için normal koğuşa geçme talebinde bulunuyor.

12 yıl 6 ay cezaya çarptırılan ve dosyası Yargıtay´da bulunan Özcengiz´in dilekçesi, adeta ölüme gönderilişinin hikayesini anlatıyor. İşte Muzaffer Özcengiz´in ölümünden sadece 4 gün önce Cezaevi İnfaz hakimliğine yazdığı dilekçesi: 

58 yaşındayım. İzmir´de öğretmenlik yaparken önce görevimden ihraç edildim. Akabinde tutuklanıp Çorum Kapalı Cezaevi´ne konuldum. 2 yılı aşkındır buradayım?

Bir yıl normal koğuşlarda kaldıktan sonra 28 Şubat 2018 tarihinde herhangi bir suç-ceza-neden-niçinsiz-sorgusuz-sualsiz tek kişilik hücre-odaya konuldum.

Hücreye konulduktan birkaç gün sonra kurum doktoru ile görüşme talebim karşılığında görüşmemiz gerçekleşti ve kronik sağlık sorunlarımın değerlendirilmesi neticesinde kurum doktorumuz hem bana hem de kurum müdürümüze mevcut durumumun kritik oluşu nedeniyle hücrede tek kişilik değil, normal koğuşta kalmaya devam etmem gerektiği ifade edildi, fakat kurum doktorumuzun bu olumsuz sağlık şartlarımı kurum Müdürümüze ifadesine karşılık değişen bir şey olmamıştır.

Hiper tansiyon, troid, şeker, prostat, bel, boyun fıtığı, ileri derecede işitme kaybı ve de son bir yıldır psikolojimin ileri derecede bozulmasından psikiyatri tedavisi de görüyorum.

5 Nisan Cuma (Tarih yanlış olmasın, kurum psikiyatri doktoru ayda bir gün geliyor, yanılıyorsam kurumdan öğrenilebilir) günü kurum psikiyatri doktoruna çıkarıldım, bir yılı aşkındır yaşadığım hem şahsi hem ailevi nedenlerim değerlendirildi. İlaçları kesmeden devam etmem gerektiği, her ay mutlaka kendisinin beni görmesi ve de muayene etmesi gerektiği, son olarak da mevcut hem sağlık hem de psikolojik sorunlarım nedeni ile tek kişilik oda-hücreden alınıp, normal çoklu koğuşa konmam gerektiği tarafıma ifade edildi.

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER