Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hong Kong´da protesto.. 500´den fazla gözaltı

Çin´in Hong Kong Özel İdari Bölgesi´ndeki ?Kuzey Noktası? bölgesinde toplanan göstericiler, bir grubun sopalı saldırısına uğradı.

Hong Kong´da protesto.. 500´den fazla gözaltı

Çin´in Hong Kong Özel İdari Bölgesi´ndeki ?Kuzey Noktası? bölgesinde toplanan göstericiler, bir grubun sopalı saldırısına uğradı.

Göstericiler, saldırganlara trafik konileri ve metal barikatlar fırlatarak karşılık verdi. Bu arada, bölgede alınan genel grev kararı nedeniyle 250´den fazla hava yolu seferi iptal edildi, havalimanına ulaşımı sağlayan 15 yol kapatıldı ve 3 tünelde geçiş engellendi. Göstericilerin 8 metro durağını işgal etmesi nedeniyle metro seferlerinde aksamalar yaşandı.

Diğer yandan, Hong Kong polisinin resmi sitesinden yapılan açıklamalarda, göstericilerin yolları kapattığı, polis ekiplerine çeşitli nesneler atarak kamu güvenliğini tehdit ettiği belirtildi. Göstericilere birçok kez dağılmaları uyarısında bulunulduktan sonra göz yaşartıcı gaz ve minimum güç kullanılarak müdahale edildiği bildirildi.

Bölge sakinleri, kapı ve pencerelerini kapatmaları yönünde uyarıldı. Çin Devlet Konseyine bağlı Hong Kong ve Makao İşleri Ofisi de yarın protestolara ilişkin açıklama yapılacağını duyurdu.

Hong Kong polisi, suçluların Çin´e iadesini kolaylaştıran tasarıya karşı düzenlenen gösterilerde 9 Haziran´dan bu yana 500´den fazla protestocunun gözaltına alındığını açıkladı.

Gözaltına alınanların yaşlarının 14 ile 76 arasında değiştiği belirtildi. Gösterilerde 139 güvenlik görevlisinin yaralandığı, protestoculara karşı binden fazla göz yaşartıcı gaz ve çok sayıda plastik mermi kullanıldığı kaydedildi.

Kaynak: Medya



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER