Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hollanda´da Filistin´e Destek Gösterisi

Hollanda´nın başkenti Amsterdam´da, İsrail´in katliamlarına karşı Filistin´e destek gösterisi düzenlendi.

Hollanda´da Filistin´e Destek Gösterisi

Hollanda Filistin Topluluğu Vakfınca (PGNL) yapılan gösteride, aralarında Hollandalıların da bulunduğu göstericiler İsrail´in katliamlarına dikkati çekmek için başkent Amsterdam´daki Dam Meydanı´nda toplandı.

Filistin bayrakları taşıyan eylemciler, "Gazze 12 yıldır abluka altında", "Gazze´nin sınırlarını aç", "Hepimizi Filistinliyiz" ve "Filistin´e özgürlük, İsrail´e boykot" yazılı dövizler taşıdı.

Gösteride, İsrail´in yıl boyunca ateşkes anlaşmasını suistimal ederek Filistinlileri aldattığını ve İsrail ordusuna bağlı özel kuvvetlerden bir grup askerin sivil araçla geçen hafta Gazze´ye sızması sonrasında bölgenin kan gölüne döndüğünü anlatan bildiri dağıtıldı.

Bildiride ayrıca, İsrail askerlerinin 30 Mart´tan bu yana devam eden barışçıl gösterilere müdahalesinde 220´den fazla Filistinlinin hayatını kaybettiğine işaret edildi.

Gazze´deki son gerginlik

Filistinli kaynaklar daha önce Mısır istihbaratının kapsamlı ateşkes görüşmelerinde somut bir ilerleme kaydettiğini belirtse de 11 Kasım´da İsrail ordusuna bağlı özel kuvvetlerden bir grup askerin sivil bir araçla Gazze´ye sızması bölgede gerilimi yeniden yükseltmişti.

İsrail askerlerinin Hamas´a bağlı birlikler tarafından fark edilmesi üzerine çıkan çatışmada 7 Filistinli şehit olmuş, 1 İsrail askeri öldürülmüştü.

Buna karşılık Filistinli direniş grupları İsrail´e roket saldırısı düzenlemiş, ardından İsrail ordusu Gazze´yi havadan vurmaya başlamıştı. İsrail´in son saldırılarında 7 Filistinli daha şehit olmuştu.

Filistinli gruplar bölgede artan gerilimin ardından salı günü Mısır´ın ara buluculuğunda Gazze´de ateşkesin sağlandığını duyurmuştu.

Gazze Şeridi´nde "Büyük Dönüş Yürüyüşü"

Filistinliler, 30 Mart´tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi´nin İsrail sınırında "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında barışçıl eylemler düzenliyor.

İsrail askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006´dan beri Gazze´ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor.

İsrail askerlerinin 30 Mart´tan bu yana devam eden barışçıl gösterilere müdahalesinde 220´den fazla Filistinli şehit oldu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER