Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

HOLLADALI DEV LİMAN İŞLETMECİSİ, TÜRKİYE´DEN ÇEKİLİYOR

Hollandalı dev liman işletmecisi APM Terminals, Türkiye pazarına İzmir´de Petkim´e ait olan Petlim´i 2012´den itibaren 28 yıl boyunca işletme kararı ile girmişti. Dünyanın en büyük liman işletmecilerinden biri olan Hollandalı APM Terminals´in Türkiye paza

HOLLADALI DEV LİMAN İŞLETMECİSİ, TÜRKİYE´DEN ÇEKİLİYOR

Dünyanın en büyük liman işletmecisi olan Danimarka merkezli AP Moller-Maersk Group´un bir parçası olan, Hollandalı APM Terminals, 22 bin çalışanıyla dünyanın 50 farklı ülkesinde liman işletiyordu. Hollandalı dev liman işletmecisi APM Terminals´ın Türkiye pazarından çekildiği öğrenildi.

Dünya gazetesinden Kerim Ülker´in haberine göre, 2012´de Türkiye´ye adım atan dünyanın en büyük liman işletmecilerinden biri Hollandalı APM Terminals, Petkim´e ait Petlim´i 28 yıl boyunca işletecekti. Türkiye´deki varlığını APM Terminalleri adlı şirket ile sürdüren Hollandalı dev, Türkiye´den çekilme kararı aldı.

SOCAR DEVRALACAK

Petlim´in sahibi olan Azerbaycan kamu enerji şirketi SOCAR ile masaya oturan APM, Türkiye´deki tek varlığını satacak. SOCAR Turkey Enerji şirketi, APM Terminalleri Liman İşletmeciliği´nin yüzde 100 sahibi olacak. Hollandalı şirketin yönettiği İzmir´deki Petlim Limanı, 700 metre rıhtım uzunluğuna, 1.5 milyon TEU kapasiteye sahip. Ege Bölgesi´nin dünya ticaretine açıldığı kapı olan bu liman, Türkiye´nin de en büyük 3´üncü büyük konteyner merkezi.

 

 

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER