Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hocalı´nın acısı 27 yıldır dinmiyor

26 Şubat 1992´de Ermenistan´ın işgal ettiği Azerbaycan´ın Hocalı kasabasında yakın tarihte iz bırakan vahşi bir katliam yaşandı.

Hocalı´nın acısı 27 yıldır dinmiyor

26 Şubat 1992´de Ermenistan´ın işgal ettiği Azerbaycan´ın Hocalı kasabasında yakın tarihte iz bırakan vahşi bir katliam yaşandı. Rusya´nın desteklediği Ermeni çetelerin çocuk, kadın ayırt etmeden gerçekleştirdiği katliamda 613 Azerbaycan vatandaşı katledilmişti.

I. ve II. Dünya savaşları başta olmak üzere milyonlarca sivilin hayatını kaybettiği onlarca savaşın yaşandığı yirminci yüzyılın son çeyreğinde kardeş ülke Azerbaycan´da insanlık dışı bir soykırım yaşandı. Azerbaycanlı Müslüman halkın yaşadığı Hocalı kasabasına asker sevk eden Ermenistan hükümeti, acısı hâlâ unutulamayan bir soykırıma imza attı.

613 MASUM VAHŞİCE KATLEDİLDİ

 2 bin 605 ailenin, 11 bin 356 kişinin yaşadığı bir kasaba olan Hocalı´ya ağır silahlarla saldıran Ermeni birliklerinin sivilleri hedef aldığı saldırılarda 106´sı kadın, 83´ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycanlı şehit edildi. Katliama Rusya ordusu da 366. Motorize Piyade Alayı ile destek verdi.

 

AZERBAYCAN TOPRAKLARINDAKİ EN BÜYÜK SİVİL KATLİAMI

Azerbaycan devletinin açıkladığı resmi rakamlara göre hain saldırıda toplam 487 kişi ağır yaralandı, 1.275 kişi Ermeni çetelerce rehin alındı ve 150 kişi ise kayboldu. Uluslararası insan hakları kuruluşları, Hocalı katliamını işgalci Ermenistan´ın Azerbaycan topraklarında gerçekleştirdiği en büyük sivil katliamı olarak nitelendirdi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER