Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hızlı tren faciasında zamanlama hatası

Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren´in kılavuz trenle çarpıştığı facianın neden meydana geldiği soru işaretlerine neden olurken ilk bulgular zamanlama hatasını gösteriyor. Yüksek Hızlı Tren´in kalkış saatinde, hızlanmasında ve kazanın meydana ge

Hızlı tren faciasında zamanlama hatası

Yeni Şafak internet sitesinin haberine göre, TCDD yetkilileri ve bazı makinistler kılavuz trenlerin gün içerisinde farklı görevler yaptığını, raydan çıkmasında zamanlama hatası olduğunu belirtti. 

SİNYALİZASYON DEĞİL MANUEL HABERLEŞME

Konuya vakıf isimlerden alınan bilgiye göre, kazanın meydana geldiği yerde Başkent Ray, Banliyö Hattı ve Yüksek Hızlı Trenin hatları var.

Kazanın ardından en çok merak edilen konulardan biri olan ´Sinyalizasyon çalışmıyor muydu?´ sorusuna da yanıtlayan kaynaklar, şu bilgileri verdi:

18-12/13/resimid_11080249.jpg

"Burada sinaylizasyonla ilgili bir sıkıntıdan bahsetmek söz konusu değil. Bölgede 1 dakikalık bir parkur var. Bu parkurda kimin olup olmadığı, parkura yaklaşan diğer trenlerin makinistlerine telsizle veriliyor. Telsizin yanı sıra ana kumanda merkezinden de müdahalede bulunulması imkanı var.

Kazanın olduğu parkurda ayarlama yapılamamış. Hat üzerinde kılavuz tren olmasına rağmen, Yüksek Hızlı Tren hatta girmiş. YHT makinistlerinin bu hatta girmesi demek, ana kumanda merkezinden ya da telsiz üzerinden herhangi bir uyarı almamış olmaları demek."

18-12/13/resimid_11080242.jpg

Olayda Yüksek Hızlı Tren´in herhangi bir kusuru olup olmadığı konusunda da bilgi veren kaynaklar, "Elde edilen ilk bulgulara göre YHT tam zamanında kalkış yapıyor. Trenin hızlanma süresi kaza yerine varış zamanı da kendisine daha önce verilen planlamaya uygun. Tüm bunları alt alta koyunca, 1 dakikalık parkuru zamanında boşaltmayan kılavuz trenin kazanın temel sebebi olduğunu söylemek yanlış olmaz" ifadesini kullandı.

18-12/13/resimid_11079497.jpg



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER