Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

HIRVATİSTAN ÇEYREK FİNALDE RUSYA´NIN RAKİBİ OLDU

2018 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda Hırvatistan, 1-1 tamamlanan maçta Danimarka´ya penaltılarda 3-2 üstünlük sağlayarak çeyrek finalist oldu. Hırvatistan, çeyrek finalde ev sahibi Rusya ile eşleşti.

HIRVATİSTAN ÇEYREK FİNALDE RUSYA´NIN RAKİBİ OLDU

Rusya´da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası´nda normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 biten son 16 turu maçında Hırvatistan, Danimarka´yı penaltı atışları sonucu 3-2 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Danimarka, karşılaşmanın ilk dakikasında öne geçti. Ceza sahasına doğru uzun kullanılan taç atışında, Hırvatistan savunmasının uzaklaştıramadığı top, Mathias Jorgensen´in önünde kaldı. Bu futbolcu, altıpastan vuruşuyla skoru 1-0 yaptı.

Hırvatistan´ın eşitliği sağlaması çok uzun sürmedi. 4´üncü dakikada sağ kanattan gelişen atakta Vrsaljko´nun pasını uzaklaştırmak isteyen Danimarkalı Dalsgaard, topa gelişigüzel vurdu. Takım arkadaşı Christensen´in yüzüne çarpan top, Mandzukic?´in önünde kaldı. Mandzukic de yakın mesafeden yaptığı vuruşla durumu 1-1´e getirdi.

Erken gelen goller sonrası takımların daha kontrollü bir oyun anlayışı sergilediği maçın normal süresi 1-1 bitti ve uzatma dakikalarına gidildi.

Rebic, 114. dakikada orta sahada topu kapan Modric´in ara pasıyla Danimarka savunmasının arkasına sarktı. Hırvatistan, Rebic´in kaleci Schmeichel´ı geçtikten sonra Mathias Jorgensen tarafından ceza sahasında düşürülmesiyle penaltı kazandı. Schmeichel, 116. dakikada topun başına geçen Modric´in şutunu kurtardı.

Uzatmalarda da 1-1´lik eşitlik bozulmayınca turu atlayan tarafı belirlemek için penaltı atışlarına geçildi.

Penaltılarda rakibine 3-2 üstünlük sağlayan Hırvatistan, çeyrek finalde ev sahibi Rusya ile eşleşti.

Eriksen, Schöne ve Nicolai Jorgensen´in vuruşlarını kurtaran Hırvatistan kalecisi Subasic, penaltı atışlarının kahramanı oldu.

Rusya ile Hırvatistan arasındaki çeyrek final maçı, 7 Temmuz Cumartesi günü Soçi´deki Fisht Stadı´nda oynanacak.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER