Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hinduların tuzak duygusundan çıkarılması için Müslümanlar ne yapmalı ?

Müslümanlar ve Pakistan arasında terör bağlantısı ilk kez bilinçli olarak 2002 Gujarat olaylarında yapılmıştı. Şimdi Hindular milliyetçi ideologlar tarafından imal edilmiş bir milliyetçi öfke içine sokuldu. Siyasi liderler ve yöneticiler kast fay hatların

Hinduların tuzak duygusundan çıkarılması için Müslümanlar ne yapmalı ?

2014 Lok Sabha (Hindistan´ın iki meclisli Parlamentosu´nun alt kanadı, üst kanat Rajya Sabha´dır) seçimlerinin belki de en şaşırtıcı yanı, Lok Sabha´ya seçilen 80 milletvekili Uttar Pradesh (UP) üyesi arasında tek bir Müslüman olmamasıydı.

Ülkedeki en büyük Müslüman temsilinin devlet yönetiminde tamamen yok edilmesi, ne Müslüman liderlik ne de laik grupların beş yıl sonra bile bu konuda konuşmaya başlayamayacak kadar çarpıcı bir olay olarak değerlendirildi. Öte yandan, Bharatiya Janata Partisi (BJP), ülkedeki en büyük azınlığa, herhangi bir imtiyaz bırakmadan, tek başına hareket etme imkanı tanımadan ulusal gücü kazanabileceği sonucuna vardı. Bharatiya Janata Partisi, Uttar Pradesh´teki 80 sandalyenin 73´ünü kazandı ve Narendra Modi´yi otoriter zirveye kararlı bir şekilde taşıdı.

Halk, azınlıklara ortaklık vaat eden, önemli ölçüde zayıflatılmış orijinal sözleşmenin gereklerinin yerine getirilmemesini protesto etmeye hazır görünmüyor. Herkes, ´sab ka saath sab ka vikas (Herkesin gelişimi)´ cümlesinin kültürel ve dini çeşitliliğimizi korumak için yeterli olduğunu iddia etmekten memnun görünüyor.

Artık iktidar partisi (BJP), azınlıklara ulusal ilerleme ve refah konusunda ortaklık sunma yolundan çıkmak istemiyor; BJP, Müslümanlar arasında yaygın olan yoksulluk ve yoksunluk hakkında hiçbir pişmanlık duymuyor.

Hindistanda üçlü talak ile boşanma davasında mahkemede yer alan Hindu, Müslüman, Hıristiyan, Sih ve Zerdüşt inançlarına mensup 5 erkek savcıdan 3´ü, Müslüman çiftler arasında erkeğin üç kez "Boş ol" demesiyle nikahın düşmesi (üçlü talak) uygulamasının, Hint anayasasına aykırı olduğuna hükmetti. Bu karar Müslüman toplumda dini uygulamalarda klişe imajlarını daha da derinleştirmek için kullanıldı. Hindu orta sınıflarına, Müslümanları küçümseme konusunda ahlaki açıdan kendini beğenmiş ve kültürel olarak üstün hissettirmek için yapıldı. Modi taraftarları, modernleşme olarak gördükleri kararı coşkuyla alkışladı.

Daha sonra Müslümanları dışlayan bir Vatandaşlık Yasası 8 Ocak tarihinde çıkarıldı. ?Termitler? ve ?casuslar? gibi küçümseyici kelimelerle dolu toksik bir anlatım icat edildi. Özellikle Müslüman olmayan göçmenleri kapsayan yasaya muhalefet ve Assam bölgesinde yaşayan halk da şiddetle karşı çıktı.

Yazının devamı için...

Kaynak: dunyabulteni.ne

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz