Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

HİNDİSTAN MÜSLÜMANLARI ESAM´DA

Hindistan Cemaat-i İslami heyeti, ESAM Genel Başkanı Recai Kutan´a ziyarette bulundu. Heyet, ESAM´ın yaptığı çalışmaların, İslam coğrafyasına katkılarının önemli ölçüde olduğunu ve Hindistan Müslümanları için örnek oluşturduğunu ifade etti.

HİNDİSTAN MÜSLÜMANLARI ESAM´DA

D-8´İN TEMELİ ESAM´DA ATILDI

Heyetin gerçekleştirdiği tanışma ziyaretinde ESAM´ın çeşitli çalışmaları ve Milli Görüş hakkında Recai Kutan tarafından bilgiler aktarıldı. Görüşmede, ESAM´ın D-8 anlaşmasındaki rolüne vurgu yapan Recai Kutan, ?D-8´in hazırlık çalışmalarının önemli kısmı merhum Necmettin Erbakan Hoca´nın başkanlığında ESAM´da yapıldı? dedi.

Hindistan Cemaat-i İslami´nin SadatullahHusaini başkanlığında oluşan 6 kişilik heyeti, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Genel Başkanı Recai Kutan´ı ziyaret etti. Ziyarette Türkiye ve Hindistan Müslümanları arasındaki ilişkiyi geliştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Cemaat-i İslami heyeti, ESAM´ın Hindistan´da kurulacak araştırma merkezleri için örnek oluşturduğunu vurguladı.

PARTİLERİNİN ADI ? REFAH´ OLACAK

Politik bir hareket içine de girdiklerini ve kurdukları partinin adının Refah Partisi olduğunu ifade eden Cemaat-i İslami heyeti, ?Partimizi kurarken Necmettin Erbakan´ın mirasından esinlendik ve bu vesileyle partimizi kurduk. Birçok Cemaat-i İslami üyesi partiye katıldı fakat tamamen bir Müslümanlar partisi değil çünkü birçok Müslüman olmayan Hindu da partimize katıldı. Biz birlikte esenlik içinde yaşama ve diyalog çerçevesinde siyaset üretmeye çalışıyoruz? dedi.

 

D-8´İN TEMELİ ESAM´DA ATILDI

Heyetin gerçekleştirdiği tanışma ziyaretinde ESAM´ın çeşitli çalışmaları ve Milli Görüş hakkında Recai Kutan tarafından bilgiler aktarıldı. Görüşmede, ESAM´ın D-8 anlaşmasındaki rolüne vurgu yapan Recai Kutan, ?D-8´in hazırlık çalışmalarının önemli kısmı merhum Necmettin Erbakan Hoca´nın başkanlığında ESAM´da yapıldı? dedi. D-8´in İslam ülkeleri için önemine vurgu yapan Kutan, ?Kurulduğu dönemde 8 ülkenin toplam nüfusu 1 milyara yakındı. Ancak merhum Erbakan´ın 1997´de bir askeri müdahale neticesinde başbakanlıktan ayrılmasından sonra D-8 projesi maalesef buzdolabına koyuldu. Çünkü bu projenin ne anlama geldiğini emperyalist Batı ülkeleri çok iyi biliyordu. 1 milyar nüfus, 1 milyarlık bir pazar alanı anlamına geliyor. En büyük ve en etkili güçlerden bir tanesi nüfustur?  ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: HİNDİSTAN MÜSLÜMANLARI ESAM

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER