Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hikmetyar, Erdoğan'la fotoğrafı hakkında konuştu: İstismar ettiler

Afganistan'ın eski Başbakanı ve Hizb-i İslami Partisi Lideri Gülbeddin Hikmetyar, Cuhmurbaşkanı Erdoğan'la çektirdiği o fotoğraf hakkında ilk kez konuştu. Hikmetyar, "İstismar ettiler" dedi.

Hikmetyar, Erdoğan

Taliban'ın Afganistan'da kontrolü yeniden sağlamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afganistan'ın eski Başbakanı ve Hizb-i İslami Partisi Lideri Gülbeddin Hikmetyar ile fotoğrafı yeniden gündeme gelmişti. Hikmetyar o fotoğraf hakkında ilk kez konuştu.

Hizb-i İslami Partisi Lideri Gülbeddin Hikmetyar, "Erdoğan'a muhalif olanların bu kareyi nasıl istismar ettiğini de hatırlıyorum. 'Bu büyük bir teröristtir. Erdoğan en büyük teröristi koruyor, arkadaşlık ediyor' demişlerdi." ifadelerini kullandı.

Yenişafak'ta yer alan habere göre Hikmetyar  sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"İstanbul'da önemli bir toplantıya katılıyordu. Kapalı bir spor salonunda kalabalık bir insan topluluğuyla çok önemli bir görüşme yapacaktı. İlk defa tekbir sesleri duyuluyordu. Ondan önce yasaktı ya da çok yaygın değildi."

Hikmetyar kimdir?

Hikmetyar, 1977'de Hizbi-i İslami örgütünü kurdu ve Sovyetler Birliği'nin Afganistan'ı işgaline direnen isimlerden biri olarak öne çıktı. İşgalin bitmesinin ardından başlayan iç savaş döneminde kısa süre başbakanlık yaptı.

İç savaş esnasında sivillere yönelik bazı suçlarla itham edildi. Peştun kökenli olan Hikmetyar, 1996'da Taliban'ın Kabil'i ele geçirmesi üzerine buradan ayrıldı. Hikmetyar, 11 Eylül 2001 saldırılarından sonra Afganistan'ı işgal eden ABD ordusuna karşı direniş faaliyetleri yürüttü ve ABD'nin başına ödül koyduğu isimler arasında yer aldı. 2017'de Afganistan'da iç uzlaşı için yönetimin çıkardığı yasayla Kabil'e dönen Hikmetyar'ın ismi Birleşmiş Milletler yaptırım listesinden çıkartıldı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER