Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Herkese çözümleri bir kere daha hatırlatalım

Reşat Nuri Erol

Herkese çözümleri bir kere daha hatırlatalım

Savrula savrula sonunda yani bugün varılan yer neresi? Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren´in önceki günkü (04.02.2019) köşe yazısında; ?Adaletsizlikler beni, hiç olmazsa, ?muhafazakâr bir iktidar döneminde adaletsizlikler yaşandı? gibi bir tarih notu düşmesini istemediğim için ilgilendiriyor.? demiş. Yazı şu cümleyle sona ermiş: ?Bir gün birisinin çıkıp ?Sizin adaletiniz buysa...? demesinden korkmamız lazım.?

Yazarın bugünkü (05.02.2019) yazısı şöyle sona ermiş: ?Ama bizim insanlarımızın iktidar dönemi de her bakımdan ?Adil düzen? olsun! / Çok şey mi istiyorum!?

Bu yazılar adında ?adalet? olan bir partinin tek başına iktidarı döneminde yazıldı!

Yeni Şafak Yazarı Kemal Öztürk de bugünkü (05.02.209) yazısının sonlarına doğru demiş ki: ?Etrafınıza bakın, dünya adeta tufanı yaşıyor. Medeniyetler çöküyor, paradigmalar iflas ediyor, insanoğlu mutsuz ve huzursuz. Peki, insanlığın kurtuluşu için inşa ettiğimiz bir gemimiz ve rotamız var mı? Ulaşmak için hayalini kurduğumuz yeryüzü cenneti neresidir? Sığınacağımız adanın, demir atacağımız dağın planları var mı elimizde??

 

 

 

Biz onlarca yıldan beri ne diyoruz? Hayatımızın ahlâkî/dinî, ilmî, iktisadî, idarî/siyasi her dört alanında da ?sosyal tufan? var; çare ve çözüm de var...

Her iki yazara ve herkese çare ve çözümleri bir kere daha hatırlatalım.

- ADİL DÜZEN?

- ADİL EKONOMİK DÜZEN?

- ADİL DÜZEN İNSANLIK ANAYASASI?

Hazırladığımız İnsanlık Anayasası anayasaları şöyle sıralanmıştır.

1. Kişi Anayasası. Kişinin topluluk içinde nasıl yaşayacağını düzenleyen anayasadır. Kişi kendi içtihatları ile bu anayasayı yapma ve uygulama hakkına sahiptir. İçtihat sistemi budur. Kişi içtihatlarını yaparken merkezi anayasalardan yararlanabilir.

2. Ocak Anayasası. 10´a yakın aileden oluşan ilk topluluğun diğer insanlarla birlikte yaşayabilmesi anayasasıdır. Her ocak bunu kendisi yapar ve yaşar. Kişi anayasasından geçmelerde Ocak Anayasası hükümleri uygulanır. Kişiler arasındaki hukukta Ocak Anayasası uygulanır. Ocak ailelerden oluşur. Aile hukuku ocak hukukudur.

3. Bucak Anayasası. Yakın ocaklar birleşerek bir merkezi ocak oluştururlar. Bu merkez ocağının anayasasına ?Bucak Anayasası´ diyoruz. Kişiler ve ocaklar arasındaki hukukların korunmasında yargılama bucaklarda başlar. Yazılı anayasalar bucaklarda oluşur. Bucaklar semtlere ayrılmışlardır. Semtlerde Bucak Anayasası uygulanır. Hukuk düzeni bucaklarda oluşur. Her bucak kendi anayasasını kendisi yapar.

4. İl Anayasası. 100´e yakın bucak birleşerek bir il merkez bucağını oluşturur. İlin görevi iç güvenliği sağlamadır. Bucaklardaki düzen hakemlerden oluşan yargı kararları ile sağlanır. Yargı kararlarına uymayanları yola getirmek ise il silahlı gücüne aittir, hakemlerin kararlarını uygulamakla görevlidir. İl ilçelere ayrılır. İlçe merkez bucaklarında da İl Bucak Anayasası uygulanır. Taşra bucaklarında İl Merkez Bucağı Anayasası uygulanmaz. Her bucak bağımsızdır.

5. Ülke Anayasası. Ülke merkez bucağı tarafından yapılan bu anayasa ülke merkez ilin merkez bucağı ile bölge merkez illerinin merkez bucaklarında uygulanır. Taşra il ve bucaklarında uygulanmaz. Devletin görevi dış savunmayı yapmaktır. Her devlet kendi anayasasını kendisi yapar. Bağımsızdır.

6. İnsanlık Anayasası. Yeryüzü ülkelere ayrıldığı gibi; denizler, hava, uluslararası yollar, kıta merkezleri insanlığın mülküdür. Buraların yönetimi insanlığa aittir, buralardaki düzen İnsanlık Anayasası tarafından sağlanır. Buralarda yaşamak, çalışmak ve gezmek tüm insanların hakkıdır.

Anayasalar uygulanırken kişi, ocak, bucak, il, ülke ve insanlık anayasaları öncelik sırasına göre uygulanır. Ama anayasalar yapılırken önce insanlık, sonra ülke, sonra il, sonra bucak, sonra ocak, sonra kişi anayasaları yapılır. (Detaylar ilgili diğer yazı ve kitaplarımızda?)



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz