Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hepimiz Meryemiz

İstanbul´da binlerce Müslüman, Siyonist İsrail´in zulmüne maruz kalan Kudüslü kadınların yanında olduğunu göstermek için meydana indi.

Hepimiz Meryemiz

Uluslararası Kudüs Eğitim, Kültür ve Araştırma Derneği´nin (UKEAD) Filistinli kadınlara destek için başlattığı ?Hepimiz Meryemiz? projesi kapsamında başta Anadolu Gençlik Derneği (AGD) olmak üzere kırkı aşkın sivil toplum kuruluşu cuma namazından sonra meydana indi. Çoğunluğu kadınlardan oluşan binlerce kişi ellerinde Filistin ve diğer İslam ülkelerinin bayraklarıyla cuma namazı sonrası Fatih Camii´nden Saraçhane Parkı´na yürüyerek Filistinli kadınlara, ?Yalnız değilsin kardeşim? mesajı verdi.

İSRAİL SEN BİR TERÖR ÖRGÜTÜSÜN

Programda konuşan Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şube Başkanı Yunus Genç, ?Sekiz yıl önce rahmeti rahmana kavuşan, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı rahmetle anıyorum. Erbakan Hocamız, Kudüs´ü tekrardan İslam dünyasının zihnine kazıyan isimdir. Erbakan Hocamız, İsrail´in varlığı, devlet oluşunu kabul etmeyen kişidir. İsrail, Müslümanlara Doğu Kudüs´ü lutfederek söylüyor. Sen kimsin ki bize lütufta bulunuyorsun? Biz senin devlet oluşunu kabul etmiyoruz. Sen bir terör örgütüsün? ifadelerini kullandı. Konuşmasının devamında Genç, ?Müslümanların birliği onları korkutuyor. İslam Birliği´nin Kudüs´ten kurulacağını bildikleri Kudüs´ü esir etmeye çalışıyorlar. Kudüs esir olmayacak? diye konuştu.

 

 

 

KUDÜS´TEN VAZGEÇMEYİN

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım da yürüyüşe katılanlara hitap ettiği konuşmasında, ?Allah´tan başkasından korkmayın. Dünyadaki emperyalistler kartondan kuvvetlerine güveniyorlar. Biz adım adım zafere doğru gidiyoruz. Bu yürüyüşü gören İsrail´in kalbine korku girmemesi imkansız. Çünkü burada kızlar, kadınlar var. Bir davaya kadınlar sahip çıkarsa o dava sonuca ulaşır. Siz Filistin´de vurulan hemşirelersiniz, siz eşleri vurulmasına rağmen korkmayanlarsınız. Sizin yürüdüğünüz yol cennet yoludur. Meydanlardan, mücadeleden, Kudüs´ten vazgeçmeyin? ifadelerini kullandı.

?MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ?

Kudüs´ten programa katılan Zekeriya Necip, ?Bacılarımızdan bazıları direnişlerde canlarını vererek şehit oldular, yaralandılar, evlatlarını kaybettiler. Ama direnişten vazgeçmediler. Bizim adımıza mücadele etmeye devam ediyorlar. Zeytindağı´nda duran ağaçlar gibi sabit ve dik durarak mücadelemizi sürdürüyoruz. Hak galip gelecek, işgal sona erecek Kudüs tamamen bizim olacak inşallah? açıklamalarında bulundu.

 

 

 

FİLİSTİN´DE BİR ZULÜM VE İŞGAL VAR

HAK-İŞ Sendikaları Konfederasyonu Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız ise, ?Allah hepimizin niyetini ve etkinliğini kabul etsin. Filistin´de bir zulüm ve bir işgal vardır. Bunu bir kez daha kabul etmediğimizi buradan ilan ediyoruz. Yolumuzun uzun olduğunu, çözümün bir günde olmadığını biliyoruz. Bu yüzden hepimizin STK olarak, birey olarak kendimizi yetiştirmeliyiz. İnşallah başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletini hayata geçirmek için çalışmaya devam edeceğiz? dedi.

?KUDÜS BİZİM KUTSALIMIZ?

Burak Derneği Genel Başkanı Adem Yenihayat, ?Biz buradan Filistin´de, Kudüs´te asil bir duruş sergileyen Meryemlere, İbrahimlere destek veriyor onlara, ?Kudüs bizim kutsalımızdır Kudüs bizim gündemimiz olmaktan çıkmayacak´ diyoruz? şeklinde konuştu.

?YARGILANACAKSINIZ?

Türkiye Filistin Parlemontalararası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, ?Siyonizm bitene kadar, Kudüs bağımsız Filistin devletinin başkenti olana kadar mücadelemiz devam edecek. Kudüs bizim izzetimiz, namusumuzdur. Uyarıyoruz, ABD artık Siyonizm´i desteklemekten, zulmü desteklemekten vazgeçmelisin. Elbet bir gün uluslararası vicdanda yargılanacaksınız? dedi.

YANINIZDAYIZ

Hepimiz Meryemiz projesinin manifestosunu açıklayan UKEAD Genel Başkan Yardımcısı Ayşegül Bayıcı, Kudüslü kadınların yaşadığı sıkıntıları anlattı. ?Kontrol noktalarında bekletilme, gece baskınları, ev yıkımları, eşi ve çocuklarının dövülmesi, kendisinin dövülmesi, tutuklanması, şehit anneleri, eşleri Mecid-i Aksa´da namaz kılamıyor? Kudüslü kadınlar türlü türlü eziyet yaşamakta. Bu acıları Meryemler, Hak bildiği inancına sahip çıktığı için yaşıyor? diyen Bayıcı, ?Bizler buradan onlara her türlü desteği vermeye söz veriyoruz, onların yanındayız? diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: Hepimiz Meryemiz

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER