Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

HELSİNKİ´DE TARİHİ ZİRVE: TRUMP VE PUTİN GÖRÜŞMESİ BAŞLADI

Şu dakikalarda Helsinki´de ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Putin arasında bir görüşme gerçekleşiyor. İkilinin görüşme sonrasında bir basın toplantısı düzenlemeleri ve önemli açıklamalarda bulunmaları bekleniyor.

HELSİNKİ´DE TARİHİ ZİRVE: TRUMP VE PUTİN GÖRÜŞMESİ BAŞLADI

Dünya kamuoyu Helsinki´deki zirveye odaklandı. ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin şu dakikalarda Finlandiya Cumhurbaşkanlığı Sarayı´nda görüşüyor.

Uluslararası toplantılar ve son NATO zirvesinde yaptığı açıklamalarla tartışma konusu haline gelen ABD Başkanı Donald Trump´ın, Vlademir Putin´le Suriye ve İran´a ilişkin başlıklar konusunda görüştüğü öngörülüyor.

Trump ve Putin´in görüşme programıana göre birazdan birlikte yemeğe geçeceği, yemek sonrasındaysa kameraların karşısına geçerek bir basın toplantısı düzenleyeceği bildiriliyor. 

Suriye´de istikrarın sağlanması, İran´ı bölgeden uzaklaştırmak ve Suriye´deki askerli varlığını azaltması, Rusya´nın ABD seçimlerine müdahale ettiği iddiası, nükleer silahsızlanma, Rusya´nın Ukrayna´daki askeri faaliyetleri, Kırım´ın ilhakı ve Kuzey Kore Trump ve Putin´in arasında geçen görüşmenin konu başlıkları olarak öne çıkıyor.

 

Amerika´nın İran´ın Suriye´deki askeri varlığını azaltması durumunda yıl sonuna kadar Suriye´den tamamen çekileceği, iki lider arasında gerçekleşmesi beklenen pazarlığın ilk koşulu olarak tahmin ediliyor. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER