Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

HEDEF BAYRAMA YENİ HÜKUMET

Erdoğan´ın hükümeti kurma görevini vereceği isim olan Başbakan´ın hedefi, bayrama kadar hükümetin kurulup Meclis´teki süreçlerin tamamlanması?

HEDEF BAYRAMA YENİ HÜKUMET

Yüksek Seçim Kurulu´nun (YSK) 7 Haziran seçimlerine ilişkin kesin sonuçları açıklamasının ardından kulisler hareketlendi. Yeni vekillerin salı günü Meclis´te yemin etmesinin ardından ilk iş Meclis Başkanı seçimi yapılacak. Hemen sonrasında ise tüm dikkatler hükümet kurma çalışmaları için görevlendirme yapacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a ve Başbakan Ahmet Davutoğlu´na odaklanacak. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın, Meclis Başkanlık Divanının oluştuğu gün hükümeti kurma görevini AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu´na vermesi bekleniyor. Davutoğlu da, Meclisteki sandalye çoğunluğuna göre sırasıyla CHP, MHP ve HDP ile ayrı ayrı görüşmesi ve koalisyon için nabız tutacak. 
Başbakan´ın, öncelikle MHP ve CHP ile koalisyon seçeneklerini değerlendireceği kaydediliyor. Eğer bu partilerin birinden olumlu cevap gelirse, Ramazan Bayramı´na kadar hükümetin kurulması ve Meclisteki süreçlerin de tamamlanması hedefleniyor. Muhalefetin uzlaşmaması ve hükümetin kurulamaması durumunda süreç de uzayacak.



Anahtar Kelimeler:

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER