Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

HDP'li Gergerlioğlu ‘iktidarın kürt açılımı hazırlığına’ ilişkin konuştu: Çözüm sürecinde yapılması gerekenler ortaydı yapılmadı

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un sunduğu Bi’ Karar Ver’de gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

HDP

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un sunduğu Bi’ Karar Ver’de gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

 

Konu ile ilgili videonun linki: https://youtu.be/7RcWlwr2uaw

 

Tüm dünyada 300-500 bin terörist olduğunu belirten Gergerlioğlu ‘’Sadece Türkiye’de 2 milyona yakın terör soruşturması var. İktidar olarak ‘’sizden olmayan herkesi terörist ilan eden’ bir anlayış içindesiniz. İnsanları tasfiye etmek için ’terörist’ diye damgalayıp duruyorsunuz. Son altı yıldır bunları söylediğimizde bizi de etiketlemeye çalışıyorlar.’’ dedi.

‘DARBE OLSA ALLAH BİLİR NE OLURDU?’

Elif Çakır’ın ‘’KHK mağduriyetinde net sayı nedir?’’ sorusunu yanıtlayan ve mağdur sayısının 12 Eylül 1980 döneminden daha fazla olduğunu belirten Gergerlioğlu ‘’Adalet kurumlarında 106 kat, üniversitelerin akademik kadrolarında 50 kat, askeri kurumlarda da 40 kat mağduriyetler oluşmuş durumda. Bir de darbe olsa Allah bilir ne olurdu?’’ ifadelerini kullandı.

‘KÜRT MESELESİNDE GERGİNLİĞİ ARTIRMALARINI BEKLİYORUM’

İktidar’ın ‘Alevi açılımı’ ile gelen beraberinde gelen ‘kürt açılımı’ hazırlığına ilişkin de konuşan HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’’Daha çok kürt meselesinde gerginliği artımalarını bekliyorum. Oradan nemalanmalarını, kürt milliyetçiliğine oynamalarını bekliyorum. Çözüm sürecinde yapılması gerekenler ortaydı ama yapmadılar. Oy devşirmeye çalışabilirler ama hiçbir anlamı yok şuanda.’’ dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER