Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

HDP´li Sibel Yiğitalp´e 26 yıla kadar hapis istemi

Eski HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp hakkında terör örgütü propagandasına dönüşen 16 eylem ve etkinliğe katıldığı gerekçesiyle 4 ayrı suçtan 10 yıldan 26 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

HDP´li Sibel Yiğitalp´e 26 yıla kadar hapis istemi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, daha önce açılan davayla birleştirilmesi talebiyle Yiğitalp hakkında 4 ayrı suçtan hazırlanan iddianame, 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, terör örgütü PKK/KCK´nın kuruluşu, amacı ve düzenlediği saldırılara ilişkin bilgiye yer verilerek, Yiğitalp´in milletvekilliğinin sona erdiği ve milletvekili olduğu dönemlerde terörist cenazelerine katılarak, toplantı, basın açıklaması ve miting gibi etkinliklerde de yaptığı konuşmalarla suç işlediği belirtildi.

TERÖRİST CENAZELERİNE KATILMIŞ

Yiğitalp´in 3 yıl önce Diyarbakır´ın Lice ilçesi ile Şırnak´ın Silopi ilçesinde etkisiz hale getirilen 3 teröristin farklı tarihlerde gerçekleştirilen cenaze törenlerine katıldığının belirlendiği ifade edilen iddianamede, şunlar kaydedildi:

"Yiğitalp´in, terör örgütü PKK´yı simgeleyen sözde bayrak ve bez parçalarının sarılı olduğu terör örgütü mensubunun cenaze törenine katılarak, örgütün ´cebir ve şiddet´ içeren saldırılarını meşru göstermek suretiyle üzerine atılı ´terör örgütü propagandası yapmak´ suçunu işlediği anlaşılmıştır."

İddianamede, Yiğitalp´in, Lice ilçesi kırsalında terör örgütü PKK/KCK tarafından barınaklar ve tarlalarda yetiştirilen uyuşturucunun imhası için güvenlik güçlerince başlatılan operasyonları protesto amacıyla Demokratik Toplum Kongresi (DTK) önünde basın açıklaması yaptığı bildirildi.

26 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Yiğitalp hakkında daha önce "silahlı terör örgütüne üye olmak", "terör örgütü propagandası yapmak", "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmamak", "halkı kanunlara uymamaya tahrik" ve "görevi yaptırmamak için direnmek" suçlarından 11 yıldan 28 yıla kadar hapis cezası istenerek, mahkumiyeti halinde TCK´nin 53/1 maddesinde görülen hak yoksunluklarına hükmedilmesi talep edilmişti.

Birleştirilmesi talebiyle hazırlanan iddianamede ise sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak", "terör örgütü propagandası yapmak", "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" ile "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçlarından 10 yıldan 26 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER